Quantcast
Η προώθηση των προϊόντων της ΕΝΟΑΑ σε παγκόσμιο επίπεδο - enikonomia.gr
share

Η προώθηση των προϊόντων της ΕΝΟΑΑ σε παγκόσμιο επίπεδο

δημοσιεύτηκε:

Τη σημασία του Σαββατιανού αλλά και την αναγκαία προώθηση των προϊόντων της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Αττικής (ΕΝΟΑΑ) σε παγκόσμιο επίπεδο, τόνισαν με έμφαση ο πρόεδρος της Ένωσης, Σωτήρης Γκίνης και ο αντιπρόεδρος της Ένωσης, Βασίλης Αλλαγιάννης κατά τη διάρκεια παρουσίασης του προγραμματισμού και των στόχων της ένωσης.

Ειδικότερα οι ομιλητές επισήμαναν ότι: «Ο αττικός αμπελώνας, με 34 μέλη-ενώσεις παραμένει ο μεγαλύτερος και σημαντικότερος της χώρας, καθώς διαθέτει 40.000 στρέμματα. Μετά από επιδημία φυλλοξήρας, αναφυτεύτηκε στη δεκαετία του 1960 με την ποικιλία Σαββατιανό που καλλιεργείται κατ’ εξοχήν μέχρι σήμερα, με συνιστώμενες επίσης ποικιλίες κυρίως το Ασύρτικο, το Ροδίτη και τη Μαλαγουζιά. Ωστόσο χρειάζεται σταδιακή αναδιάρθρωση εκμεταλλευόμενος το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Εκρίζωση- Αναδιάρθρωση-Υποστύλωση», το οποίο επιδοτείται κατά 100%».

«Η συγκεκριμένη ποικιλία αρχικά κατηγοριοποιήθηκε μόνο για παραγωγή ρετσίνας, αλλά σήμερα με τις βελτιώσεις της καλλιέργειας, προσφέρει «κρασιά με άρωμα, πλούσια γεύση και επίγευση εφάμιλλη των καλύτερων γαλλικών, καλιφορνέζικων ή αυστραλιανών κρασιών», σημείωσαν χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων ανέφεραν ότι: «Το Σαββατιανό είναι μια πολυδύναμη ελληνική ποικιλία και πρέπει να αναδειχθεί και να γίνει πρεσβευτής της χώρας μας. Είναι το ονομαστό κρασί της Αττικής με ονομασία προέλευσης κατά παράδοση, η νέας γενιάς ρετσίνα, η οποία πλέον εξάγεται σε όλο τον κόσμο και αποκτά όλο και μεγαλύτερη φήμη».

Την δική του άποψη επί του θέματος εξέφρασε και ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου λέγοντας:«Στην κατεύθυνση αυτή είναι αναγκαίο να προβληθεί η ποικιλία σε παγκόσμιους διαγωνισμούς, με παράλληλη δημιουργία ενός ισχυρού τουριστικού προϊόντος, αντάξιου της οινικής παραγωγής της περιφέρειας, με τη δημιουργία των Δρόμων του Κρασιού. Ακόμη προτάθηκε η δημιουργία μουσείου και εκθετήριου οίνου στην Αττική. Δράσεις οι οποίες θα υλοποιηθούν με την πολύτιμη αρωγή της Περιφέρειας Αττικής η οποία στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής της έχει συμπεριλάβει και την ΕΝΟΑΑ μέσα στην αναγκαία για την κοινωνία και την οικονομία ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, τον αγροτοτουρισμό και τον δρόμο του κρασιού».

Και συνέχισε λέγοντας ότι: «Ο Δρόμος συνδυάζεται άριστα με τον ποδηλατόδρομο επί των παλιών γραμμών του τρένου έως το Λαύριο».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.