Quantcast
Η πρόταση Αυγενάκη για την λειτουργία των Τμημάτων Αγροτών στα Επιμελητήρια - enikonomia.gr
share

Η πρόταση Αυγενάκη για την λειτουργία των Τμημάτων Αγροτών στα Επιμελητήρια

δημοσιεύτηκε:

Την πολιτική απόφαση της κυβέρνησης να λειτουργήσει Τμήματα Αγροτών μέσα στα Επιμελητήρια, ανέλυσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης σε σύσκεψη με εκπροσώπους των επιμελητηρίων από όλη την Ελλάδα, που έγινε με φυσική παρουσία και με τηλεδιάσκεψη, στο Επιμελητήριο Καρδίτσας.

Στην ανοικτή αυτή διαβούλευση συνολικά μετείχαν 50 εκπρόσωποι από τα 59 Επιμελητήρια της χώρας οι οποίοι αντιμετώπισαν θετικά τις προτάσεις του ΥπΑΑΤ. Στόχος της ρύθμισης που έρχεται στη Βουλή, είναι να ενισχύσει την επιχειρηματικότητα στον πρωτογενή τομέα και να προσφέρει γνώσεις στους αγρότες, μέσα από την ανάπτυξη προγραμμάτων της ΕΕ.

Πρόταση του Υπουργού είναι η λειτουργία ξεχωριστού Μητρώου Αγροτών το οποίο θα ενημερώνεται από το ΥπΑΑΤ και η διαχείριση – εφόσον το επιθυμούν- θα γίνεται από τα Επιμελητήρια, ενώτο κόστοςθα καλύπτεται απ’ ευθείας από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλισθεί η απρόσκοπτη πληρωμή των συνδρομών και θα αποφέρει επί πλέον εισόδημα στον διαχειριστή. Η λειτουργία Αγροτικών Τμημάτων στα Επιμελητήρια θα είναι προαιρετική.

Όπως είπε ο ΥπΑΑΤ, «τα επιμελητήρια είναι ένας χώρος που οι αγρότες μπορούν να αναπτύξουν πρόσθετες επιχειρηματικές δραστηριότητες», επισήμανε. Η πρόταση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έγινε αποδεκτή από την πλειονότητα των συμμετεχόντων.

Οι εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων κάλεσαν τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Επιμελητηρίων που θα γίνει για το ζήτημα των Αγροτικών Τμημάτων. Στη σύσκεψη από πλευράς ΥπΑΑΤ μετείχαν, επίσης, οι υφυπουργοί Σταύρος Κελέτσης και Διονύσης Σταμενίτης και οι ΓΓ Δημήτρης Παπαγιαννίδης και Κώστας Μπαγινέτας.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.