Quantcast
Κάλεσμα ενότητας από την ΠΕΝΑ - enikonomia.gr
share

Κάλεσμα ενότητας από την ΠΕΝΑ

δημοσιεύτηκε:

Της Κωνσταντίνας Χελιδώνη

Την επιτακτική ανάγκη ενότητας εντός του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος, προκειμένου να αντιμετωπίσουν από κοινού τα μείζονα προβλήματα του κλάδου επισημαίνει ο πρόεδρος, Θεόδωρος Βασιλόπουλος και το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ενωσης Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ). Με επιστολή του προς τα μέλη και τα μη μέλη της ΠΕΝΑ, η διοίκηση της Ενωσης απευθύνει κάλεσμα ενότητας καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια για εσωτερικές διαφωνίες και προστριβές την στιγμή που τα προβλήματα των αγροτών γιγαντώνονται.

 

Κοινό μέτωπο
Μιλώντας στο Enikonomia ο Θ. Βασιλόπουλος τονίζει: «Μετά από ενάμιση χρόνο στη διοίκηση καλούμε όλες τις ενώσεις και τους νέους αγρότες να ενωθούμε και να συζητήσουμε όλα μας τα προβλήματα εν όψει και της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Στόχος μας είναι ένα κοινό μέτωπο προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τον ανταγωνισμό τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων αλλά και την διεκδίκηση μιας ορθότερης αγροτικής πολιτικής».

Εν αναμονή προτάσεων
Το διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης σημειώνει όπως αναφέρεται στην επιστολή ότι είναι ανοικτό σε κάθε διάλογο και συζήτηση για όλα τα θέματα που αφορούν τους νέους αγρότες και αναμένει την κατάθεση προτάσεων για τη διαμόρφωση από κοινού του διεκδικητικού πλαισίου δύο μήνες πριν την ετήσια προγραμματισμένη γενική συνέλευση η οποία θα γίνει στις 4 Φεβρουαρίου στη Λάρισα. Ως βασικότερα προβλήματα αλλά και σημαντικές προκλήσεις του αγροτικού τομέα η Ενωση προτάσσει την εφαρμογή τις αναταράξεις από την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ από 1η Ιανουαρίου 2015 και την υψηλή φορολόγηση των αγροτικών υπηρεσιών.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.