Quantcast
Καρασμάνης: Κονδύλια 20 δισ. ευρώ για την αγροτική ανάπτυξη - enikonomia.gr
share

Καρασμάνης: Κονδύλια 20 δισ. ευρώ για την αγροτική ανάπτυξη

δημοσιεύτηκε:

της Κωνσταντίνας Χελιδώνη

Με θετικούς οιωνούς αναμένεται να εξελιχθεί το μέλλον της ελληνικής γεωργίας σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Καρασμάνη που συναντήθηκε πριν λίγο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο.

 

«Είμαστε αισιόδοξοι»
«Ήρθα να σας ενημερώσω, κύριε Πρόεδρε, για την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική γεωργία, μια γεωργία που – όπως ξέρετε – άντεξε στα δύσκολα χρόνια που πέρασε ο τόπος και σήμερα μπορεί να ατενίζει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία.  Και μια γεωργία που μπορεί, κάτω βέβαια από καλύτερες προϋποθέσεις και αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων, να παίξει σημαντικό ρόλο και να συμβάλει τα μέγιστα στην αναζωογόνηση της υπαίθρου και τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας. Είμαστε αισιόδοξοι γιατί βρισκόμαστε σε καλό δρόμο όχι γιατί το θέλουμε και το επιθυμούμε, αλλά γιατί έγινε μια πολύ καλή προεργασία και στο βάθος  πολύ καλή δουλειά, ώστε από την καινούργια χρονιά όσοι στοχεύουν να επενδύσουν  στον πρωτογενή τομέα είναι όλα έτοιμα.  Αλλά και γι’αυτούς που ασχολούνται ενεργά με την ελληνική γεωργία  τα έχουμε δρομολογήσει ώστε στην καινούργια χρονιά να πάμε καλά.  Αλλά και δεν θα διαψευσθούν  όσοι πιστεύουν ότι ο αγροτικός τομέας μπορεί και πρέπει να αποτελέσει βασικό μοχλό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.  Δεν θα διαψευσθεί κανείς», είπε ο Γ. Καρασμάνης. «Και έχει δυνατότητες. Εγώ το πιστεύω» σχολίασε ο κ. Παπούλιας.

 

Επενδύσεις 20 δισ. ευρώ!
Ο κ. Καρασμάνης αναφέρθηκε στη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική και στο πρόγραμμα Αγροτικής ανάπτυξης. Επισημαίνοντας ότι τα κοινοτικά κονδύλια που έχουν δρομολογηθεί, φθάνουν στα 20 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 14 δισ. είναι άμεσες ενισχύσεις που πάνε κατευθείαν στον παραγωγό και τα 6 δισ. είναι αυτά που θα πάνε για επενδύσεις.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.