Quantcast
Κένυα: Η Υπουργική Σύνοδος του ΠΟΕ για το μέλλον του πολυμερούς εμπορικού συστήματος - enikonomia.gr
share

Κένυα: Η Υπουργική Σύνοδος του ΠΟΕ για το μέλλον του πολυμερούς εμπορικού συστήματος

δημοσιεύτηκε:

Από τις 15 έως 18 Δεκεμβρίου 2015 πραγματοποιείται η 10η Υπουργική Σύνοδος του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) στο Ναϊρόμπι της Κένυας, καθώς τα αποτελέσματα της Συνόδου θεωρούνται ιδιαίτερα κρίσιμα για το μέλλον του πολυμερούς εμπορικού συστήματος, επισήμανε σήμερα ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας και ο Γενικός Γραμματέας Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού, Ηλίας Ξανθάκος.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Ξανθάκος που συμμετείχε σήμερα το πρωί στη συντονιστική προπαρασκευαστική σύσκεψη του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικού Εμπορίου της Ε.Ε επισήμανε: «Την ανάγκη για συμπερίληψη της προστασίας των Γεωγραφικών Ενδείξεων στα νέα θέματα που θα συζητηθούν στις πολυμερείς διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο του ΠΟΕ μετά το Ναϊρόμπι. Υπενθυμίζεται ότι τα προϊόντα Προστατευμένης Ονομασίας Προέλευσης & Προστατευμένης Γεωγραφικής Ένδειξης είναι αναγνωρισμένα εντός ΕΕ, αλλά δεν προστατεύονται σε διεθνές επίπεδο, εκτός από τις περιπτώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί εμπορικές συμφωνίες της ΕΕ με τρίτες χώρες».

Ακόμη στη σύνοδο τέθηκαν ήδη θέματα όπως: η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να δεχτεί οποιαδήποτε παραχώρηση που θίγει την αναθεωρημένη Κοινή Αγροτική Πολιτική, η αναγκαία στήριξη της ευρωπαϊκής βιομηχανίας χάλυβα που αντιμετωπίζει σοβαρή κρίση.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.