Quantcast
Κοντός: Θα μπορούσαμε να είχαμε ζητήσει έγκριση της Ε.Ε. για τις αγροτικές ενισχύσεις - enikonomia.gr
share

Κοντός: Θα μπορούσαμε να είχαμε ζητήσει έγκριση της Ε.Ε. για τις αγροτικές ενισχύσεις

δημοσιεύτηκε:

«Θα μπορούσε να έχει ζητηθεί η έγκριση της Ε.Ε. για τις ενισχύσεις που δόθηκαν στους αγρότες επί υπουργίας Χατζηγάκη, αλλά τότε η κυβέρνηση επέλεξε να στηρίξει τους παραγωγούς επειδή οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ δυσμενείς με αποτέλεσμα να έχουμε μεγάλες ζημιές στην αγροτική παραγωγή σε όλη τη χώρα» δήλωσε ο Αλέξανδρος Κοντός.

Όπως υποστήριξε στο «Πρακτορείο 104,9 FM», σε ό, τι αφορά στην προσωπική του εμπλοκή στο θέμα διευκρίνισε πως επί των ημερών του στο υπουργείο δε δόθηκαν ενισχύσεις, αλλά με εντολή της κυβερνητικής επιτροπής δύο άτοκα δάνεια στους παραγωγούς, για να τους διευκολύνουν όταν οι τιμές στη διεθνή αγορά είχαν πέσει πάρα πολύ τη μία φορά και είχαν ανέβει πολύ την άλλη.

Ο πρώην υπουργός επέρριψε ευθύνες στις κυβερνήσεις, που ακολούθησαν, διότι δεν ενημέρωσαν σωστά και έγκαιρα την ΕΕ για το θέμα καθώς, όπως είπε, «ήθελαν να ρίξουν ευθύνες στην κυβέρνηση της ΝΔ, που ήταν μια πολύ φιλοαγροτική κυβέρνηση» . Επισήμανε δε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ανασύρει το θέμα των καταλογισμών, «επειδή δεν μπορεί να διαχειριστεί την αγροτική πολιτική», όπως αναφέρει και το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.