Quantcast
Λιπάσματα: Η ημερομηνία "κλειδί" για τις ανακοινώσεις των επιδοτήσεων - Έτσι θα δοθούν στους δικαιούχους - enikonomia.gr
share

Λιπάσματα: Η ημερομηνία “κλειδί” για τις ανακοινώσεις των επιδοτήσεων – Έτσι θα δοθούν στους δικαιούχους

δημοσιεύτηκε:

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις ανακοινώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργου Γεωργαντά για τις επιδοτήσεις στα λιπάσματα.

Όπως είπε σήμερα ο κ. Γεωργαντάς  σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ, το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τις επιδοτήσεις λιπασμάτων και εξήγησε πώς θα δοθεί αυτή στους δικαιούχους.  Η  επιδότηση για τα λιπάσματα θα δοθεί με βάση τα τιμολόγια αγοράς προκειμένου να γίνει  με δίκαιο  τρόπο και να βοηθήσει πραγματικά στην αύξηση της παραγωγικότητας  συμπλήρωσε.

Δηλαδή, η επιδότηση θα δοθεί με βάση  το «τι ξόδεψε ο καθένας ,τι εκ χρειάστηκε στο χωράφι του και εκεί θα παίρνει ένα μέρος  πίσω ως επιστροφή .Είναι  60 εκατ .ευρώ τα χρήματα τα οποία θα δοθούν. Είναι σημαντικό ποσό για να βοηθήσουμε και στη νέα παραγωγική περίοδο» σημείωσε μεταξύ άλλων και ανέφερε ότι το ποσό αυτό προέρχεται από εθνικούς πόρους. Στην συνέχεια εξήγησε γιατί θα δοθούν οι επιδοτήσεις στα λιπάσματα με βάση τα τιμολόγια αγοράς.  «Ξέρουμε πως λειτουργεί αυτή η αγορά και δεν αδικείται κανένας,  άλλος ρίχνει περισσότερο λίπασμα στο χωράφι του  άλλος λιγότερο . Με βάση τα τιμολόγια αγοράς  θα δοθεί η επιστροφή» τόνισε.

Κτηνοτρόφους:  Τι θα ισχύσει για τις  ζωοτροφές

Επίσης μίλησε και για το θέμα των ζωοτροφών. «Έχει ήδη σταλεί η πρόταση μας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή» τόνισε και είπε  ότι τα «89 εκατ. ευρώ είναι από το πρόγραμμα  Αγροτικής Ανάπτυξης. Δηλαδή είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα, οπότε θέλουμε έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή…. έχουν σταλεί οι προτάσεις . Θα αργήσει λίγο περισσότερο αλλά όχι  πάρα πολύ .Εκεί θέλουμε να συνδυάσουμε δύο πράγματα: Τον αριθμό ζωτικού κεφαλαίου κάθε μίας μονάδας αλλά ταυτόχρονα και την ύπαρξη παραγωγής είτε γάλακτος είτε κρέατος είτε σφαγίων είτε ζώντων ζώων.  Οπότε εκεί θα έχουμε ένα λίγο πιο πολύπλοκο συνδυασμό. Ένας συνδυασμός που θα βάζει κριτήρια για να δούμε την πραγματική  παραγωγή ».

Τέλος άλλων ρωτήθηκε για το πώς θα δοθεί η επιδότηση στα τιμολόγια των κτηνοτρόφων. «Στην κτηνοτροφία δεν θα είναι με βάση τα τιμολόγια» απάντησε και πρόσθεσε πως   « Στους κτηνοτρόφους θα λάβουμε υπόψη και τον αριθμό των ζώων  αλλά και την παραγωγικότητα αυτών των ζώων, δηλαδή την ύπαρξη παραγωγής  δηλαδή  την ύπαρξη πώλησης » .

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.