Quantcast
Λιβανός για μπλόκα αγροτών: Η πόρτα του υπουργείου είναι πάντοτε ανοιχτή για διάλογο - enikonomia.gr
share

Λιβανός για μπλόκα αγροτών: Η πόρτα του υπουργείου είναι πάντοτε ανοιχτή για διάλογο

δημοσιεύτηκε:

Η πόρτα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι πάντοτε ανοιχτή για διάλογο, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιος Λιβανός, μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1» για τις κινητοποιήσεις των αγροτών.
«Με μεγάλη χαρά θα δεχτώ και τα συντονιστικά όργανα όλων όσων διαμαρτύρονται για να καθίσουμε να κάνουμε μια εξαντλητική συζήτηση και να τους εξηγήσουμε τις δυνατότητες που έχουμε ως κράτος. Δεν αμφισβητεί κανείς τα μεγάλα προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζουν σήμερα ούτε οι αγρότες, ούτε ο μέσος Έλληνας» υπογράμμισε.

Ο κ. Λιβανός ανέφερε ότι κάνει διάλογο όπου κι αν πηγαίνει στην Ελλάδα όπως για παράδειγμα στον Μαραθώνα, τη Λακωνία και την Αργολίδα, ενώ αναφερόμενος στο μπλόκο της Νίκαιας είπε ότι η αστυνομία είναι εκεί, όχι για να έρθει σε ρήξη με τους παραγωγούς, αλλά για να διαφυλάξει την κυκλοφορία, τη νομιμότητα.

Όπως είπε ο υπουργός η πλειοψηφία των αγροτών δεν βρίσκεται στα μπλόκα. Αναφερόμενος στα μέτρα που εξαγγέλθηκαν, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είπε ότι είναι φυσικό οι αγρότες να ζητούν περισσότερα προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη δίδυμη κρίση (κλιματική και ενεργειακή) αλλά η κυβέρνηση λειτουργεί μέσα σε ένα ασφυκτικό δημοσιονομικό πλαίσιο και εντός των κοινοτικών κανονισμών.

Ο κ. Λιβανός ανέφερε ότι οι μαξιμαλιστικές διεκδικήσεις για έξοδο από την ΕΕ και την ΚΑΠ προέρχονται από την «αγωνιστική διάθεση» του ΚΚΕ, ενώ σε ερώτηση για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βεβαρημένο παρελθόν δεν τολμά να μπει σε αυτόν τον διάλογο, καθώς η εποχή της διακυβέρνησής του ήταν πολύ σκληρή για τους αγρότες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.