Quantcast
Λιβανός για το περιστατικό στη Σπάρτη: Έκανα λάθος – Χρησιμοποίησα τη λέξη «εποποιία» ειρωνικά - enikonomia.gr
share

Λιβανός για το περιστατικό στη Σπάρτη: Έκανα λάθος – Χρησιμοποίησα τη λέξη «εποποιία» ειρωνικά

δημοσιεύτηκε:

Ο Σπήλιος Λιβανός απολογήθηκε για τη στάση του στο περιστατικό που συνέβη στη Σπάρτη, αναγνώρισε το λάθος του και τόνισε ότι δεν θα επιτρέψει η πορεία του να στιγματιστεί από αυτό το περιστατικό.

Αυτά υποστήριξε μεταξύ άλλων, κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπου το κλίμα ήταν συγκινησιακά φορτισμένο.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «χρησιμοποίησα τη λέξη εποποιία με τον προφανή- ιδιαίτερα για όσους με γνωρίζουν και ξέρουν πώς εκφράζομαι – ειρωνικό τόνο.

Αποδείχθηκε ότι η ειρωνεία αυτή όχι μόνο δεν επαρκούσε αλλά αντιθέτως παρεξηγήθηκε εντελώς. Χρειαζόταν πιο απόλυτη και πιο καταδικαστική αντιμετώπιση. Προφανώς έκανα λάθος».

Μιλώντας για τους 13 μήνες που ήταν στο «τιμόνι» του ΥΠΑΑΤ ο κ. Λιβανός υπογράμμισε ότι οι αγρότες στηρίχθηκαν με πάνω από 1 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού και των φυσικών καταστροφών.

Πρόσθεσε ότι σχεδιάστηκε μια ολοκληρωμένη Εθνική Στρατηγική Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ έκανε αναφορά και στους ελέγχους που έγιναν για την αποτροπή των παράνομων ελληνοποιήσεων.

Ο κ. Λιβανός αναφέρθηκε, επίσης, στην εξασφάλιση των 22 δισ. από τη νέα ΚΑΠ και από το Ταμείο Ανάκαμψης αλλά και στα 480 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης που έχει ως στόχο τη δανειοδότηση νέων επενδυτικών σχεδίων.

Τέλος, μίλησε στο πρόγραμμα «ΥΔΩΡ 2.0» σημειώνοντας ότι «αποτελεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα αρδευτικών έργων των τελευταίων 50 ετών», το κόστος του οποίου ανέρχεται σε 1,6 δισ. ευρώ και σε βάθος 25ετιας θα ανέλθει σε 4.2 δισ. ευρώ.

Γεωργαντάς: Δεσμεύομαι ότι η πόρτα του υπουργείου θα είναι πάντα ανοιχτή

Αναφερόμενος στο περιστατικό της Σπάρτης και απευθυνόμενος στον κ. Λιβανό, ο Γιώργος Γεωργαντάς είπε ότι «υπάρχουν ανθρώπινες στιγμές για όλους μας δύσκολες. Είμαι σίγουρος ότι και με την αυτοκριτική που μόλις έκανες και με το ήθος που σε διακρίνει θα μπορέσεις χωρίς κανένα στιγματισμό να συνεχίσεις και σου εύχομαι καλή συνέχεια σε όλα τα επίπεδα».

Ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δεσμεύτηκε ότι η πόρτα του υπουργείου θα είναι πάντα ανοιχτή για όλους τονίζοντας ότι αναλαμβάνει ένα κομβικό υπουργείο και θα συνεχίσει «την κυβερνητική πολιτική για την υποστήριξη των αγροτών».

Πρόσθεσε ότι γνωρίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας μιας και ο ίδιος -όπως είπε- προέρχεται από αγροτικό νομό και μιλάει με παραγωγούς και κτηνοτρόφους.

Επισήμανε ότι ο πρωτογενής τομέας βρίσκεται αντιμέτωπος με προβλήματα όπως το ενεργειακό και η αύξηση του κόστους παραγωγής υπογραμμίζοντας ότι «σε αυτή την κρίση οι αγρότες δεν είναι μόνοι, το κράτος είναι παρόν».

Ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την «μεγάλη τιμή και την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου, αναθέτοντάς μου το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων», ένα υπουργείο, όπως είπε, το οποίο «βρίσκεται διαχρονικά στο επίκεντρο της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας της πατρίδας μας». Τέλος, υποσχέθηκε αναβάθμιση του πρωτογενή τομέα «με δομή, μεθοδικότητα και μετρήσιμους στόχους».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.