Quantcast
Μητσοτάκης: Πρέπει να υπάρξει νέος κανονισμός ασφάλισης ΕΛΓΑ - Τι είπε για τους οικισμούς - enikonomia.gr
share

Μητσοτάκης: Πρέπει να υπάρξει νέος κανονισμός ασφάλισης ΕΛΓΑ – Τι είπε για τους οικισμούς

δημοσιεύτηκε:

Την ανάγκη να υπάρξει ένας νέος κανονισμός  ασφάλισης του ΕΛΓΑ επεσήμανε σήμερα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Βουλή για τα μέτρα που αφορούν την ανασυγκρότηση του Έβρου και της Θεσσαλίας.

«Θα χρειαστούμε έναν νέο κανονισμό ασφάλισης του ΕΛΓΑ που θα ανταποκρίνεται στις σημερινές συνθήκες. Και από αυτές τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις είναι ανάγκη να μιλήσουμε ανοιχτά για τις πιο δύσκολες, αυτές που έχουν να κάνουν με τη αναδιάρθρωση των καλλιεργειών μας, τον τρόπο αντίληψης που έχουμε για το τι παράγουμε, πώς  το παράγουμε, από τη στιγμή που τα προϊόντα της γης μας εξαρτώνται από τον καιρό», είπε.

Το Τεκετά ήδη των προϊόντων μας πρέπει να έχουν περισσότερο ευελιξία, να τον ακολουθούν στις διακυμάνσεις και για αυτό θα πρέπει να δούμε επιτέλους τις αλλαγές που απαιτούνται για να κερδίσουμε στο μέλλον εάν κάποιες αλλαγές πρέπει να μετακομίσουν βορειότερα, να πάρουν την θέση άλλων, κάποιες πιο ανθεκτικές καλλιέργειες να υποκαταστήσουν πιο ευάλωτες  ή εάν θα φύγουμε από βαριές υδροβόρες καλλιέργειες που ενδεχομένως να υπάρχουν μόνο επειδή υπάρχει η ευρωπαϊκή επιδότηση και με τι ταχύτητα θα στραφούμε στην γεωργία ακρίβειας, αξιοποιώντας την τεχνολογία. Και βέβαια κάποιες αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε όταν θα έχουμε όλα τα δεδομένα και για πιθανές μετεγκαταστάσεις οικισμών»,  συμπλήρωσε.

«Είδα για παράδειγμα ότι στην Μεταμόρφωση οι  κάτοικοι είναι  επί της αρχής θετικοί. Κανένας  κρατικός Φορέας, καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να πείσει τους κατοίκους να φύγουν από τον μόνιμο τόπο διαμονής τους. Τη στιγμή που υπάρχει σύμφωνη γνώμη της μεγάλης πλειοψηφίας των κατοίκων προσωπικά είμαι απολύτως ανοιχτός: Να κατασκευάσουμε μια νέα Μεταμόρφωση, ένα νέο χωριό με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές το οποίο επιτέλους θα είναι ασφαλής από πλημμύρες ώστε οι άνθρωποι να μην πνίγονται κάθε 30 χρόνια.»

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.