Quantcast
ΟΠΕΚΕΠΕ: Γιατί δεν πληρώθηκαν παραγωγοί την εκκαθάριση της βασικής ενίσχυσης - Τι είπε ο πρόεδρος του Οργανισμού - enikonomia.gr
share

ΟΠΕΚΕΠΕ: Γιατί δεν πληρώθηκαν παραγωγοί την εκκαθάριση της βασικής ενίσχυσης – Τι είπε ο πρόεδρος του Οργανισμού

δημοσιεύτηκε:

Για τις ενέργειες που έγιναν και είχαν ως αποτέλεσμα να βελτιωθούν τα ποσά που χορηγήθηκαν ως εκκαθάριση της βασικής ενίσχυσης έναντι του ποσού της προκαταβολής, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Δημήτρης Μελάς.

Ο ίδιος ανέλυσε την τελευταία μεγάλη πληρωμή στην οποία προχώρησε ο Οργανισμός για την εφετινή χρονιά και ευχαρίστησε τους υπαλλήλους του ΟΠΕΚΕΠΕ, οι οποίοι όπως χαρακτηριστικά είπε «κατάφεραν μια ακόμη φορά να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για να χορηγηθούν οι ενισχύσεις στους Έλληνες γεωργούς πριν τα Χριστούγεννα».

Σε ό,τι αφορά τις περιπτώσεις παραγωγών οι οποίοι δεν πληρώθηκαν, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ αυτό έγινε καθώς υπήρξαν λάθη κατά την υποβολή των αιτήσεων σε σχέση με το ιδιοκτησιακό καθεστώς ενώ όπως είπε «εντοπίστηκαν ασυμφωνίες στην έκταση, μεταξύ της δηλωθείσας στην ΕΑΕ 2021 και αυτής που έχει δηλωθεί στο Ε9 στην ΑΑΔΕ έως 31/5/2021».

Ωστόσο, όπως δήλωσε «τα σχετικά προβλήματα επιλύθηκαν σε ποσοστό μεγαλύτερο του 75% σε αυτή την πληρωμή, ενώ υπάρχει η δυνατότητα περαιτέρω διόρθωσης με διοικητικές πράξεις μέχρι 31/1/2022».

Τέλος, ο κ. Μελάς μίλησε για τις αλλαγές στις οποίες προχώρησε ο Οργανισμός, σχετικά με την χορήγηση των ενισχύσεων του ημερολογιακού έτους 2021 αλλά και γιατί αυτές πραγματοποιήθηκαν στο τέλος της προγραμματικής περιόδου.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.