Quantcast
ΟΠΕΚΕΠΕ: Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής ενστάσεων για την εξισωτική αποζημίωση - enikonomia.gr
share

ΟΠΕΚΕΠΕ: Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής ενστάσεων για την εξισωτική αποζημίωση

δημοσιεύτηκε:

Έως τις 22 Δεκεμβρίου στις 11 π.μ. μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν ένσταση κατά των αποτελεσμάτων για τη χορήγηση της εξισωτικής αποζημίωσης, όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Οι ενστάσεις αφορούν στους πίνακες που είχαν εκδοθεί στις 25 Νοεμβρίου με τους εγκεκριμένους και απορριπτόμενους για την πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης. Η υποβολή των ενστάσεων γίνεται στην πλατφόρμα https://eae.opekepe.gov.gr του κυβερνητικού νέφους.

Η τροποποίηση της ημερομηνίας

Σύμφωνα με τον οργανισμό η τροποποίηση της ημερομηνίας αποφασίστηκε, λόγω τεχνικού προβλήματος στο Πληροφοριακό Σύστημα. Όπως επισημαίνεται, σε  συνέχεια της Ανακοίνωσης που εκδόθηκε από την υπηρεσία μας στις 25 Νοεμβρίου 2022, σχετικά με τη ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΙΝΑΚΩΝ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΜΕΝΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ/ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΜΕΤΡΟΥ 13 “ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΑ Ή ΑΛΛΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ” ΤΟΥ ΠΑΑ 2014-2020 (ΕΞΙΣΩΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ), ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2022 και την ΕΝΑΡΞΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΝΔΙΚΟΦΑΝΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ (ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ), σας ενημερώνουμε ότι λόγω τεχνικού προβλήματος κατά την υποβολή ενδικοφανών προσφυγών (ενστάσεων) στο Πληροφοριακό Σύστημα από τους παραγωγούς έως την Πέμπτη 08 Δεκεμβρίου 2022, τροποποιούμε την 4η παράγραφο της προηγούμενης Ανακοίνωσης, σχετικά με την περίοδο υποβολής ενδικοφανών προσφυγών (ενστάσεων), ως εξής: « Κατά των αποτελεσμάτων των πινάκων οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί δύναται να υποβάλουν ενδικοφανή προσφυγή (ένσταση) εντός 10 εργασίμων ημερών, αρχής γενομένης από την Παρασκευή 09.12.2022, μέχρι την Πέμπτη 22.12.2022 και ώρα 11.00 π.μ.»

Η εγκύκλιος

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, ο χρήστης μπορεί να τροποποιήσει την υποβληθείσα προσφυγή του όσες φορές το επιθυμεί, εντός της δεκαήμερης προθεσμίας υποβολής ενδικοφανών προσφυγών, ενώ η φόρμα υποβολής της ενδικοφανούς προσφυγής είναι προσωποποιημένη και εμφανίζει ανά υπομέτρο τους κωδικούς απόρριψης που αφορούν το συγκεκριμένο χρήστη.

Υπογραμμίζεται ότι οι χρήστες που έχουν υποβάλει αίτηση ένταξης και έχουν απορριφθεί σε παραπάνω από ένα υπομέτρο, πρέπει να υποβάλουν ενδικοφανή προσφυγή για κάθε υπομέτρο χωριστά.

Αναφέρεται τέλος πως η ενδικοφανής προσφυγή αφορά σε επαναξιολόγηση της αίτησης ενίσχυσης μέσω της ισχύουσας διαδικασίας και σε ένσταση κατά ενός ή περισσοτέρων κωδικών απόρριψης.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.