Quantcast
ΟΠΕΚΕΠΕ: Στις 26 Απριλίου θα καταβληθούν οι ενιαίες επιδοτήσεις στους δικαιούχους - enikonomia.gr
share

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στις 26 Απριλίου θα καταβληθούν οι ενιαίες επιδοτήσεις στους δικαιούχους

δημοσιεύτηκε:

Στις 26 Απριλίου 2016 θα δοθούν οι αγροτικές επιδοτήσεις της ενιαίας ενίσχυσης και του πρασινίσματος στους δικαιούχους, από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Μάλιστα σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι: «Περίπου 700.000 δικαιούχοι θα δουν στους λογαριασμούς τους την εξόφληση του τσεκ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ, μετά την ολοκλήρωση του δύσκολου και πολυσύνθετου έργου της εξέτασης του πολύ μεγάλου αριθμού των αιτημάτων αναθεώρησης των Τίτλων των Προσωρινών Δικαιωμάτων και των αιτημάτων διόρθωσης λαθών στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης έτους 2015, για το οποίο κινητοποιήθηκε το σύνολο των εργαζομένων του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο Οργανισμός προχώρησε στον προσδιορισμό των Οριστικών Δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσης για την περίοδο 2015-2020 και δρομολόγησε έτσι την έναρξη της περιόδου υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης έτους 2016».

 «Πάντως ο δικαιούχος μπορεί να υποβάλλει την αίτησή του είτε μέσω των κατά τόπους πιστοποιημένων Φορέων ή μόνος του μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής του ΟΠΕΚΕΠΕ (οn-line υποβολή). Παράλληλα, ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα προβεί μέχρι τη Μ.Τρίτη στην καταβολή της Πράσινης Ενίσχυσης και του υπολοίπου της Βασικής Ενίσχυσης. Το συνολικό ύψος των ενισχύσεων αυτών υπολογίζεται να ανέλθει σε 600.0000.000 € περίπου. Επιπλέον, κατόπιν συντονισμένων προσπαθειών του ΟΠΕΚΕΠΕ και της Διαχειριστικής Αρχής του Υπ.Α.Α.Τ., εντός της επόμενης εβδομάδας θα καταβληθεί και η Εξισωτική Αποζημίωση έτους αιτήσεων 2015 στους δικαιούχους των Νησιών Αιγαίου, ύψους περίπου 9.300.000€»,σύμφωνα με την ανακοίνωση.

 Ακόμη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελος Αποστόλου ανέφερε στην Βουλή ότι: « Περισσότερα από 650 εκ. ευρώ θα κατευθυνθούν στον αγροτικό χώρο, διαμηνύοντας προς τους αγρότες ότι όσα, σχετικά με τις πληρωμές, έχει υποσχεθεί θα γίνουν εντός του χρόνου των δεσμεύσεών του».

«Ενώ θα καταβληθούν στον αγροτικό κόσμο τα ποσά που αφορούν το «πρασίνισμα», το υπόλοιπο της βασικής ενίσχυσης και την εξισωτική, ιδιαίτερα στα μικρά νησιά του Αιγαίου. Υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας και μέσα από τις δύσκολες συνθήκες που διαμόρφωσε η νέα ΚΑΠ», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων ο κ. Αποστόλου τόνισε με  έμφαση πως: «Είμαστε συνεπείς, εξακολουθούμε να υπηρετούμε τον αγροτικό χώρο και θα δώσουμε την μάχη για τον αγροτικό κόσμο.Έχουμε μπροστά μας πολύ χρόνο» και εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι μάχες αυτές θα είναι καρποφόρες. Στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για τους συνεταιρισμούς, ο αρμόδιος υπουργός, ο οποίος δέχθηκε έντονη κριτική από την αντιπολίτευση, τόνισε ότι η Πολιτεία στο εξής θα υποστηρίζει τους συνεταιρισμούς που έχουν υπόσταση και στηρίζονται στην δημοκρατική οργάνωση και λειτουργία και η νομιμοποίησή τους θα κατοχυρώνεται από την καθολική και ενεργό συμμετοχή των παραγωγών. Επαναλαμβάνοντας δριμείες κατηγορίες προς την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι ως κυβερνήσεις «χρεοκόπησαν» τους συνεταιρισμούς και κληροδότησαν στην σημερινή κυβέρνηση «γόρδιους δεσμούς» είπε πως σήμερα αντί να συνδράμουν στην προσπάθεια που γίνεται για την οργάνωση του συνεταιριστικού χώρου, ασκούν στείρα αντιπολίτευση».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.