Quantcast
Παρατείνεται η προθεσμία αίτησης για μετάκληση εποχικών εργατών γης - enikonomia.gr
share

Παρατείνεται η προθεσμία αίτησης για μετάκληση εποχικών εργατών γης

δημοσιεύτηκε:

Έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2021 παρατείνεται η προθεσμία αίτησης για μετάκληση εποχικών εργατών γης διάρκειας 30 έως 90 ημερών με την τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός ,ύστερα από συνεργασία με τους συναρμόδιους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο και Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη.

Αναλυτικά, η τροπολογία αυτή προβλέπει τα εξής:

-Παράταση της ισχύος της διάταξης που ψηφίστηκε το Μάρτιο 2021 κατά παρέκκλιση της σχετικής πρόβλεψης του Κώδικα Μετανάστευσης, με την οποία διευκολύνθηκε ιδιαίτερα η διαδικασία μετάκλησης και λειτούργησε ηλεκτρονική πλατφόρμα.
Συγκεκριμένα στο νομοσχέδιο για τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις κατατέθηκε τροπολογία του ΥΠΑΑΤ, με την οποία οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για την μετάκληση των εργατών γης έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021, δεδομένου ότι η προθεσμία αυτή έληξε στις 30.09.2021.
-Η διαμονή τους θα αφορά χρονικό διάστημα από 30 έως 90 ημέρες με δυνατότητα παράτασης για επιπλέον 90 ημέρες, δηλαδή, συνολικά θα μπορούν οι εργάτες γης να παραμείνουν στη χώρα για συνολικά 6 μήνες, εφόσον θα απασχοληθούν στις αγροτικές εργασίες.
Η κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, και το ΥΠΑΑΤ έχουν αποδείξει έμπρακτα ότι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές στεκόμαστε στο πλευρό των αγροτών, καταβάλλοντας καθημερινά αγώνα και στηρίζοντάς τους σε κάθε ανάγκη που προκύπτει.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.