Quantcast
Προαιρετική η χρήση εθνικού σήματος αναγνώρισης πιστοποιημένων προϊόντων βιολογικής γεωργίας - enikonomia.gr
share

Προαιρετική η χρήση εθνικού σήματος αναγνώρισης πιστοποιημένων προϊόντων βιολογικής γεωργίας

δημοσιεύτηκε:

Προαιρετική καθίσταται η χρήση εθνικού σήματος αναγνώρισης πιστοποιημένων προϊόντων βιολογικής γεωργίας, με βάση όσα προβλέπει έγγραφο εργασίας, που περιέχει πρόταση Υπουργικής Απόφασης για τα εν λόγω αγροτικά προϊόντα.

 Συγκεκριμένα, η σχετική ανακοίνωση αναφέρει πως: «Ότι εξαλείφει εντελώς τους όρους «αγρότες «και «αγροτική εκμετάλλευση», εισάγοντας αντ’ αυτών τους όρους «επιχειρηματίες» και «επιχειρήσεις», λεπτομέρειες αναφορικά με τους όρους εκπόνησης του σήματος και τις προϋποθέσεις χρήσης του, θα καθορίσει με σχετική απόφασή του ο αρμόδιος υπουργός».

«Μια από τις ρυθμίσεις που περιέχει το σχέδιο της Υπουργικής Απόφασης, αφορά στην περίπτωση που ο επιχειρηματίας υπόκειται σε κυρώσεις για διαπιστωμένες μη συμμορφώσεις από τον Οργανισμό Ελέγχου και Πιστοποίησης (ΟΕ&Π). Αυτές, όπως αναφέρεται στην πρόταση, ακόμη κι αν ο επιχειρηματίας (αγρότης) αλλάξει οργανισμό ελέγχου, αυτές δεν παραγράφονται, δεν τροποποιούνται και συνεχίζουν να ισχύουν, ενώ νέος οργανισμός επιβλέπει την εφαρμογή των κυρώσεων αυτών», προστίθεται η σχετική ανακοίνωση.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.