Quantcast
Στα σκαριά ενιαία πρόταση για τον κρητικό αμπελώνα - enikonomia.gr
share

Στα σκαριά ενιαία πρόταση για τον κρητικό αμπελώνα

δημοσιεύτηκε:

Το έργο της αναδιάρθρωσης του κρητικού αμπελώνα, η χρηματοδότηση του και η υποβολή ενιαίας πρότασης στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, εξετάστηκαν σε ευρεία σύσκεψη.

Στη σύσκεψη, που προκάλεσε η Περιφέρεια Κρήτης, συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των αμπελουργών, των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών.

Αποφασίστηκε ειδικότερα να συσταθεί ομάδα εργασίας, που θα μελετήσει τα συμπεράσματα της μελέτης του ΤΕΙ Κρήτης για την αναδιάρθρωση του κρητικού αμπελώνα, ώστε να καταλήξει στην ενιαία πρόταση που θα υποβληθεί στο Υπουργείο.

Στην σύσκεψη αναφέρθηκε ότι για την αναμπέλωση στο νησί θα απαιτηθεί καταρχήν χρηματοδότηση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ύψους 150 εκατ. ευρώ.

Σύντομα μάλιστα η ενιαία πρόταση της Κρήτης για το έργο της αναμπέλωσης, που στηρίζεται στη μελέτη του ΤΕΙ Κρήτης, θα κατατεθεί ολοκληρωμένα στο Υπουργείο.

Σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου ανέφερε:

«Ένα από τα βασικότερα θέματα, πρωτογενή τομέα, που έχει θέσει η Περιφέρεια Κρήτης στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είναι η αναμπέλωση του κρητικού αμπελώνα.

Έχει δημιουργηθεί όπως γνωρίζετε μια ομάδα εργασίας όλων των εμπλεκομένων φορέων, υπηρεσιών, με βασικό έργο την αξιοποίηση της μελέτης αμπελουργίας του ΤΕΙ Κρήτης για το πώς θα πρέπει να γίνει μεθοδικά και οργανωμένα το έργο της αναμπέλωσης στο νησί.

Εμείς, ως Περιφέρεια Κρήτης ζητάμε καταρχήν χρηματοδότηση 150 εκατ. ευρώ για να ξεκινήσει το έργο της αναμπέλωσης, ενώ τα 70 εκατ. ευρώ που δίνει το υπουργείο δεν επαρκούν σε καμία περίπτωση».

Πηγή: Real.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.