Quantcast
Στην Πελοπόννησο τα πρώτα πιλοτικά κτηνοτροφικά πάρκα - enikonomia.gr
share

Στην Πελοπόννησο τα πρώτα πιλοτικά κτηνοτροφικά πάρκα

δημοσιεύτηκε:

Τα πρώτα πιλοτικά κτηνοτροφικά πάρκα αναμένεται να υλοποιηθούν σε περιοχές τις Πελοποννήσου (Κυπαρισσία Μεσσηνίας, Ερμιονίδα Αργολίδας και Άγιο Ιωάννη Κορινθίας) στο πλαίσιο του νέου Επιχειρησιακού Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2015-2020, ανέφερε πρόσφατα ο πρώην πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου της Αθήνας, Γιώργος Ζέρβας στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Μάλιστα ο ίδιος σημείωσε ότι: «η λειτουργία των κτηνοτροφικών πάρκων θα μπορούσε αρχικά να τεθεί σε πιλοτική βάση προκειμένου να διαπιστωθούν στην πράξη πλεονεκτήματα και αδυναμίες της, πριν γενικευτεί η εφαρμογή τους».

Αξιοσημείωτο είναι δε ότι στις περιοχές της Πελοποννήσου (Κυπαρισσία Μεσσηνίας, Ερμιονίδα Αργολίδας και Άγιο Ιωάννη Κορινθίας) διαπιστώνεται έντονη η επιθυμία  των ιδιωτών  κτηνοτρόφων να ενταχθούν σε πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των μονάδων τους με τη δημιουργία κτηνοτροφικών πάρκων.

Την δική του άποψη επί του θέματος εξέφρασε και η  αντιπεριφεριάρχης Ανάπτυξης και Υποδομών, Ντίνα Νικολάκου τονίζοντας ότι: «στόχος δεν είναι να εξαφανιστεί η παραδοσιακή κτηνοτροφία.

Το πρόγραμμα  στοχεύει στη διατήρηση – με εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεών τους – από τη μια πλευρά της παράδοσης με τις μικρές οικογενειακές κτηνοτροφικές μονάδες, κι απ’ την άλλη στη δημιουργία καινοτόμων κτηνοτροφικών πάρκων.

Και στις δύο περιπτώσεις σκοπός είναι η παραγωγή υψηλής ποιότητας κτηνοτροφικών προϊόντων με ισχυρό brand name, τα οποία τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά θα έχουν σαφώς υψηλή προστιθέμενη αξία».

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.