Quantcast
Στύλιος: Γεωργία ακριβείας και επενδύσεις σε ΑΠΕ στο επίκεντρο των νέων Σχεδίων Βελτίωσης - enikonomia.gr
share

Στύλιος: Γεωργία ακριβείας και επενδύσεις σε ΑΠΕ στο επίκεντρο των νέων Σχεδίων Βελτίωσης

δημοσιεύτηκε:

Τα νέα «Σχέδια Βελτίωσης» δίνουν έμφαση σε επενδύσεις στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και στη Γεωργία Ακριβείας υπογράμμισε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Στύλιος προσθέτοντας παράλληλα ότι «χρηματοδοτούμε τη μετάβαση της ελληνικής παραγωγής στην ευφυή γεωργία».

Επισήμανε ότι στόχος παραμένει η δημιουργία συνθηκών «για έναν πραγματικά βιώσιμο και «πράσινο» πρωτογενή τομέα» τονίζοντας ότι η «καινοτομία» είναι κυβερνητική επιλογή αλλά και προτεραιότητα του ΥΠΑΑΤ.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σημείωσε ότι υποστηρίζονται επενδύσεις «στην παραγωγή και τυποποίηση προϊόντων ΠΟΠ και ΠΓΕ» καθώς «η ισχυρή θέση των ΠΟΠ προϊόντων στην αγορά και η σύνδεσή τους με το Brand name της Ελληνικής Αγροδιατροφής αποτελεί το κλειδί για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής παραγωγής και τη δημιουργία οικονομιών κλίμακας».

Αναφερόμενος στο δυστύχημα των Τεμπών, που είχε ως αποτέλεσμα 57 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους ο κ. Στύλιος δήλωσε «όλοι έχουμε την ηθική υποχρέωση να αναλάβουμε την ευθύνη που μας αναλογεί για τα διαχρονικά λάθη του κράτους. Και κυρίως είμαστε υποχρεωμένοι να φροντίσουμε να μην επαναληφθεί ποτέ πια» συμπληρώνοντας πως «η απόδοση δικαιοσύνης και η αλήθεια είναι μονόδρομος. Είναι χρέος στους συμπολίτες μας που χάθηκαν».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.