Quantcast
Συμβολαιακή γεωργία: Παράταση στην υποβολή συμβάσεων - enikonomia.gr
share

Συμβολαιακή γεωργία: Παράταση στην υποβολή συμβάσεων

δημοσιεύτηκε:

Παρατείνεται η προθεσμία στην υποβολή  συμβάσεων συμβολαιακής γεωργίας. Όπως αναφέρεται στην  Κοινή Υπουργική Απόφαση  που υπέγραψαν ο υφυπουργός  Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης  Θεοχάρης  και ο υπουργός  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης  Αυγενάκης, με τη νέα τροποποίηση παρατείνεται μέχρι και τις 31 Μαρτίου  2024 η δυνατότητα υποβολής στην ειδική εφαρμογή της ΑΑΔΕ των στοιχείων συμβάσεων συμβολαιακής γεωργίας των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, για την απαλλαγή τους από τον φόρο κατά 50%, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 15 του ν. 4935/2022. Οι συμβάσεις που αναρτώνται θα πρέπει να αφορούν πωλήσεις προϊόντων συμβολαιακής γεωργίας, που έχουν διενεργηθεί εντός του 2023 βάσει συμβάσεων εντός του 2023 ή νωρίτερα

Μέχρι και τις 31 Μαρτίου η υποβολής στην εφαρμογή της ΑΑΔΕ των στοιχείων συμβάσεων συμβολαιακής γεωργίας

Αντίστοιχα, παρατείνεται μέχρι και τις 31 Μαρτίου η δυνατότητα υποβολής στην ειδική εφαρμογή της ΑΑΔΕ των στοιχείων συμβάσεων συμβολαιακής γεωργίας των παραγωγών, για την απαλλαγή τους από τον φόρο κατά 30% σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 του ν. 4935/2022. Οι συμβάσεις που αναρτώνται θα πρέπει να έχουν συνταχθεί εντός του 2023.

Τα στοιχεία των ανωτέρω συμβάσεων συμβολαιακής γεωργίας, που αναρτώνται στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, επιβεβαιώνονται ή απορρίπτονται από τον αγοραστή μέχρι και τις 30Απριλίου 2024. Σε περίπτωση που η προθεσμία επιβεβαιώσης ή απόρριψης των στοιχείων από τον αγοραστή παρέλθει άπρακτη, τεκμαίρεται ότι ο αγοραστής επιβεβαιώνει τα υποβληθέντα στοιχεία.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.