Quantcast
Συνάντηση Μπρατάκου με εκπροσώπους των λαϊκών αγορών – Στο επίκεντρο το ενεργειακό κόστος - enikonomia.gr
share

Συνάντηση Μπρατάκου με εκπροσώπους των λαϊκών αγορών – Στο επίκεντρο το ενεργειακό κόστος

δημοσιεύτηκε:

Με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό Γιάννη Μπρατάκο, συναντήθηκαν  το Σάββατο ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας παραγωγών επαγγελματιών βιομηχανικών ειδών λαϊκών αγορών Ελλάδος ‘Αγγελος Δερετζής και ο πρόεδρος της πανελλαδικής Ομοσπονδίας συλλόγων παραγωγών αγροτικών προϊόντων πωλητών λαϊκών αγορών Παντελής Μόσχος.

Σύμφωνα με ανάρτηση της συνομοσπονδίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Μπρατάκου στην Agrotica. Στη συνάντηση είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν για αρκετή ώρα, καθώς αυτή τη στιγμή, το ζήτημα του ενεργειακού κόστους έχει δημιουργήσει πολυάριθμα προβλήματα στην πρωτογενή παραγωγή και κατά επέκταση στις λαϊκές αγορές.

Όπως αναφέρεται στην ανάρτηση, ο κ. Δερετζής ανέφερε ότι ο φετινός χειμώνας θα είναι μία σκληρή δοκιμασία για όλους και ζήτησε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ από τον κ. Μπρατάκο την παρέμβαση της κυβέρνησης με πιο γενναία μέτρα.

Ο ίδιος επισήμανε τον σημαντικό ρόλο, που έχει, σε αυτή τη κρίσιμη συγκυρία, η συνομοσπονδία.

Ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας ευχαρίστησε τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό για την ικανοποίηση του αιτήματος, που αφορά στη δημιουργία νομικών προσώπων λαϊκών αγορών, στις περιφέρειες Αττικής και Θεσσαλονίκης.

« Μόλις εξηγήσαμε στον υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη πόσο θα συμβάλουν στην καλύτερη λειτουργία των λαϊκών αγορών τα νομικά πρόσωπα αυτός ανταποκρίθηκε άμεσα και έδωσε λύση σε ένα πρόβλημα ετών », είπε ο κ. Δερετζής ενώ ο κ. Μόσχος στάθηκε στο ζήτημα του ενεργειακού κόστους.

«Αναμφίβολα είναι μία από τις πιο δύσκολες, αν όχι η πιο δύσκολη κατάσταση που έχουμε αντιμετωπίσει. Να σκεφτείτε, ότι ακόμη και το κόστος συντήρησης κάποιων αγαθών, που δεν διοχετεύονται άμεσα στην αγορά ή δεν εξάγονται, έχει πολλαπλασιαστεί», όπως σημείωσε.

Από την πλευρά του ο κ. Μπρατάκος είπε, ότι κατεύθυνση του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, είναι να ενισχυθεί ο πρωτογενής τομέας. Για αυτό και έχουν ανακοινωθεί σημαντικές παρεμβάσεις ανακούφισης των παραγωγών. Και όπως τόνισε ο πρώτος στόχος είναι να περιοριστεί η ακρίβεια.

Ο Άγγελος Δερετζής και ο Παντελής Μόσχος συναντήθηκαν σήμερα και με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά και τον υφυπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρο Καλαφάτη.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.