Quantcast
Θεσσαλία: Νέα συνάντηση των αγροτών με τον Πρωθυπουργό - enikonomia.gr
share

Θεσσαλία: Νέα συνάντηση των αγροτών με τον Πρωθυπουργό

δημοσιεύτηκε:

Νέα συνάντηση για την επόμενη εβδομάδα προγραμματίζουν οι αγρότες της Θεσσαλίας με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να συζητηθούν θέματα που αφορούν τις καταστροφές στον κάμπο που επλήγη από τη θεομηνία « Daniel », ύστερα από το συλλαλητήριο που έγινε χθες στην Αθήνα. Μερικά από τα αιτήματα των αγροτών της Θεσσαλίας είναι να αναγεννηθεί η αγροτική παραγωγή που καλύπτει το 23% της φυτικής και το 18% της ζωικής παραγωγής της χώρας.

Το συλλαλητήριο

Υπενθυμίζεται πως μετά το συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν χθες οι αγρότες  παρέμειναν όλη τη νύχτα τα τρακτέρ τους στο Σύνταγμα  και ζητούσαν από την κυβέρνηση  να λάβει πρόσθετα μέτρα στήριξης. Οι αγρότες αναμένεται να ξεκινήσουν στις 11 π.μ και  να αναχωρήσουν  με τα τρακτέρ τους τμηματικά και συντεταγμένα, με βάση το σχέδιο της Αστυνομίας, ενώ όσοι είχαν φτάσει στην Αθήνα με λεωφορεία αναχώρησαν χθες το βράδυ.

Επί ποδός είναι η Τροχαία Αττικής, ενώ σε ισχύ βρίσκονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την αποχώρηση των τρακτέρ από το κέντρο της Αθήνας. Από τις 10 π.μ οι επιτελείς αξιωματικοί θα ζητήσουν από τους αγρότες να έχουν παραταχθεί κατά μήκος του δρόμου για να ξεκινήσει η διαδικασία αποχώρησης. Θα ακολουθηθεί η αντίστροφη διαδρομή με χθες.

Οι αγρότες πρόκειται σήμερα και αύριο να προχωρήσουν σε γενικές συνελεύσεις στα μπλόκα ώστε να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεων τους. Όπως ανέφερε χθες ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της συντονιστικής επιτροπής των μπλόκων στην ΕΡΤ προσανατολίζονται είτε σε αποκλεισμό δρόμων, είτε θα προχωρήσουν σε άλλες μορφές κινητοποίησης.

Ήταν ένα μεγαλειώδες συλλαλητήριο και το αγροτικό κίνημα θα είναι διαφορετικό από την επόμενη μέρα, γιατί έβγαλε την ενότητα και απέδειξε ότι όλη την κοινωνία την έχει στο πλευρό του. Πραγματικά αποδείξαμε ότι είμαστε όλοι μια γροθιά και απαιτούμε από την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει άμεσα λύσεις στο πλαίσιο αιτημάτων που του έχουμε στείλει και όχι να κάνει πολιτική με ψίχουλα, δήλωσε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος του μπλόκου Ε65, Σωκράτης Αλειφτήρας.

Ο κ. Αλειφτήρας ανέφερε θα αναχωρήσουν συντεταγμένα από την πλατεία Συντάγματος στις 11 π.μ  και στη συνέχεια αφού γίνει μια αποτίμηση του συλλαλητηρίου θα συντονίσουν σε πανελλαδικό επίπεδο τις κινητοποιήσεις τους, επισημαίνοντας ότι τα μπλόκα δεν είναι η μοναδική μορφή κινητοποίησης

Δεν αποκλείεται να ληφθούν νέα μέτρα στήριξης για τους αγρότες

Μπορεί αυτή τη στιγμή να μην υπάρχουν τα  δημοσιονομικά περιθώρια για να ληφθούν επιπλέον μέτρα στήριξης για  τους αγρότες ωστόσο  σύμφωνα με πληροφορίες αυτό ενδέχεται αυτό να αλλάξει. Δηλαδή ανάλογα με την εκτέλεση του προϋπολογισμού  της χώρας η κυβέρνηση να ανακοινώσει  τον Ιούνιο  ή στη ΔΕΘ νέα μέτρα στήριξης για τους αγρότες

 

 

.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.