Quantcast
Την πληρωμή ΕΦΚ πετρελαίου στους αγρότες, ζητάνε οι βουλευτές της ΝΔ - enikonomia.gr
share

Την πληρωμή ΕΦΚ πετρελαίου στους αγρότες, ζητάνε οι βουλευτές της ΝΔ

δημοσιεύτηκε:

Την αδικαιολόγητη και πρωτοφανή καθυστέρηση της πληρωμής της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της χώρας, καταγγέλουν 28 βουλευτές της ΝΔ, με πρωτοβουλία της Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτή Σερρών κ. Φωτεινής Αραμπατζή, σε σχετική ερώτησή τους προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Οι βουλευτές τονίζουν ότι την ίδια στιγμή, που η Κυβέρνηση τριπλασιάζει τον ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο από τα 66 ευρώ στα 200 ευρώ το χιλιόλιτρο για την περίοδο από 1.10.2015 έως 30.9.2016 (από 1η Δεκεμβρίου 2016 τον καταργεί πλήρως), η πλειοψηφία των αγροτών περιμένει να πληρωθεί την επιστροφή του ΕΦΚ πετρελαίου για τα έτη 2015, 2014, ακόμη και για το έτος 2013.

Οι βουλευτές της ΝΔ, ζητούν από τους αρμόδιους Υπουργούς να δώσουν σαφή απάντηση για τον ακριβή αριθμό των δικαιούχων αγροτών κατ’ έτος, που παραμένουν απλήρωτοι την τριετία 2013 – 2015, το συνολικό ύψος του ποσού, που τους οφείλεται καθώς και να απαντήσουν επιτέλους πότε προβλέπεται να πληρωθούν οι παραγωγοί της χώρας, υπογραμμίζοντας ότι η συγκεκριμένη επιστροφή φόρου αποτελεί ανάσα ρευστότητας στην απόλυτη οικονομική ασφυξία, που βιώνουν και οι Έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφοι. Όπως επισημαίνουν οι αγρότες περιμένουν περίπου 30 εκατ. ευρώ από την τελευταία δόση του 2013, ακόμη 108 εκατ. ευρώ για το 2014 και ένα ποσό της τάξης των 80 εκατ. ευρώ για το 2015.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.