Quantcast
Την άμεση κατάργηση του ΕΦΚ στο κρασί ζητεί η Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου - enikonomia.gr
share

Την άμεση κατάργηση του ΕΦΚ στο κρασί ζητεί η Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου

δημοσιεύτηκε:

Την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί πριν από την έναρξη του τρύγου ζητεί η Εθνική Διεπαγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ) και καλεί την κυβέρνηση, η οποία έχει γνωστοποιήσει την πρόθεσή της να καταργήσει τον φόρο μέχρι το τέλος του έτους, να επισπεύσει τη διαδικασία, ψηφίζοντας τη σχετική νομοθετική ρύθμιση έως τις 15 Αυγούστου.

Ήδη, σχετική επιστολή προς τους υπουργούς Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελου Αποστόλου, με κοινοποίηση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, απέστειλε ο πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου, Βαγγέλης Αργύρης, εκφράζοντας την ανάγκη να μη ναρκοθετηθεί και η νέα οινική χρονιά από τα αρνητικά φαινόμενα (παραοικονομία, παράνομη διακίνηση κ.λπ.), που συνοδεύουν τον συγκεκριμένο φόρο από την αρχή της εφαρμογής του.

Ο κ. Αργύρης τονίζει σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στην επιστολή ότι «δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια» για τον κλάδο, προσθέτοντας ότι ο ΕΦΚ υπήρξε ατελέσφορος, καθώς όχι μόνο δεν απέδωσε τα αναμενόμενα στο Δημόσιο, αλλά έγινε και αιτία μεγάλης απώλειας εσόδων (από ΦΠΑ και φόρο εισοδήματος) με τεράστιο κόστος, ταυτόχρονα, για τον κλάδο και τα οινοποιεία.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.