Quantcast
Τσιρώνης: Η αγροτική οικονομία να γίνει η ατμομηχανή της ανάπτυξης - enikonomia.gr
share

Τσιρώνης: Η αγροτική οικονομία να γίνει η ατμομηχανή της ανάπτυξης

δημοσιεύτηκε:

«Η διατροφική επάρκεια της Ελλάδας και ο πρωτογενής τομέας είναι οι σημαντικότεροι πυλώνες για να βγει η χώρα μας από την κρίση», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο νέος αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Τσιρώνης, λίγες ώρες πριν την ορκωμοσία του. Όσον αφορά στις πολιτικές του προτεραιότητες στο πλαίσιο των καθηκόντων του, χαρακτηρίζει ως «τεράστιας σημασίας για την κοινωνία, τα μοναδικά στον κόσμο ελληνικά αγροτικά προϊόντα να βρουν τη θέση που τους αξίζει και η αγροτική οικονομία να γίνει η ατμομηχανή της οικονομίας». Μάλιστα, εκφράζει τη βεβαιότητα ότι «τα προϊόντα μας μπορούν να κερδίσουν όλες τις παγκόσμιες αγορές».

Όσον αφορά τη θητεία του στο ΥΠΕΝ, ο κ. Τσιρώνης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Παραλάβαμε μία πολύ δύσκολη κατάσταση στο ΥΠΕΝ, με κολλημένους επί δεκαετίες τους δασικούς χάρτες, με εκατομμύρια αυθαίρετα κτίσματα, με απόλυτη αδράνεια στα ζητήματα της κυκλικής οικονομίας και στη διαχείριση απορριμμάτων. Σε πολύ δύσκολο χρονικό διάστημα αναθεωρήσαμε τελείως την πολιτική για τα απορρίμματα και νοιώθουμε δικαιωμένοι από την άριστη συνεργασία μας με τους δημάρχους».

Επιπλέον, τονίζει: «Ψηφίσαμε έναν νόμο για τους δασικούς χάρτες και επιτέλους το προσεχές διάστημα το 37% αναρτάται και λήγει μία πολυετής ομηρία των πολιτών με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον. Ψηφίσαμε το νόμο για τους δασικούς συνεταιρισμούς και ελπίζουμε να αναβιώσει μία οικονομική δραστηριότητα, που δυστυχώς προς το παρόν στην Ελλάδα δίνει μόνο το 0,5% του ΑΕΠ. Ολοκληρώθηκε η διαβούλευση και προωθείται προς ψήφιση ο νόμος για τον έλεγχο της δόμησης, που τυγχάνει μεγάλης αποδοχής από την κοινωνία και από τον κόσμο των μηχανικών».

Τέλος, ο κ. Τσιρώνης εκφράζει τη βεβαιότητα ότι ο νέος αναπληρωτής υπουργός ΠΕΝ κ. Σωκράτης Φάμελλος «θα συνεχίσει επάξια αυτό το έργο, που αποτελεί μία από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις στη χώρα μας». Ενώ, για τα πρόσωπα τα οποία δεν επελέγησαν στον ανασχηματισμό συμπληρώνει ότι «σε καμία περίπτωση δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση η αξία τους, αλλά προέχει η συνοχή και η λειτουργικότητα της ομάδας στις ανάγκες κάθε στιγμής».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.