Quantcast
Κρέτσος: Αναβαθμισμένη η ελληνική συμμετοχή στο Mobile World Congress - enikonomia.gr
share

Κρέτσος: Αναβαθμισμένη η ελληνική συμμετοχή στο Mobile World Congress

δημοσιεύτηκε:

O Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ. Λευτέρης Κρέτσος, μαζί με τον Γ.Γ. Ψηφιακής Πολιτικής κ. Στέλιο Ράλλη επισκέφτηκαν το ελληνικό περίπτερο στο 4YFN, στο οποίο συμμετέχουμε για πρώτη φορά. Το 4YFN είναι η εκδήλωση για Startups που τρέχει παράλληλα με το MWC και ειδικά εφέτος είναι σαφώς πιο αναβαθμισμένο και σε ποιότητα και σε αριθμό συμμετοχών σε σχέση με πέρυσι.

Ο κ. Κρέτσος σε δηλώσεις του στάθηκε στην πρώτη συμμετοχή της Ελλάδας στο 4YFN και την αναβαθμισμένη παρουσία στη Βαρκελώνη κάτι που αντικατοπτρίζει το (καλό) μέλλον της Ελλάδας λόγω των ταλέντων που παράγουν τα πανεπιστήμια μας τα οποία με τη σειρά τους μπορούν να συνεισφέρουν ποικιλοτρόπως σε όλα τα επίπεδα και τους τομείς της χώρας μας.

Στο ελληνικό περίπτερο στο 4YFN υπάρχουν οι παρακάτω εκπρόσωποι ομάδων από τις Startups και φορείς ανάπτυξης επιχειρηματικότητας:

Η Traptics είναι ένα μικρό στούντιο ανάπτυξης παιχνιδιών με έδρα την Αθήνα και λειτουργεί εδώ και πέντε χρόνια. Έχει αναπτύξει διάφορα παιχνίδια για PC, Mac, Linux, Android, IOS, Windows phone, browser και Facebook.

Η Gemcraft Games είναι μια ανεξάρτητη ελληνική εταιρεία ανάπτυξης παιχνιδιών, αφοσιωμένη στη δημιουργία παιχνιδιών ποιότητας, με καινοτόμα μηχανική και πρωτότυπο gameplay.

Η Happyland Entertainment είναι μια ανεξάρτητη εταιρεία ανάπτυξης παιχνιδιών που ιδρύθηκε το 2017 από τον Μαρίνο Μπόικο Πεχλιβάνοφ και τη Βασιλική Τσιφτσιάν, με έδρα την Αθήνα. Αναπτύσσει παιχνίδια συνδυάζοντας την επιστήμη, την τέχνη και μύθους από όλο τον κόσμο.

Η InAccel βοηθά εταιρείες να αυξήσουν την ταχύτητα των εφαρμογών τους στο cloud με βάση καινοτόμους επιταχυντές. Η InAccel παρέχει επιταχυντές υψηλής απόδοσης για την εφαρμογή σας, βασισμένους σε μηχανές υλικού ως IP blocks.

Ο Industry Disruptors Game Changers (IDGC) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός λαϊκής βάσης που προωθεί την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, εστιάζοντας στις νεοφυείς επιχειρήσεις και την εξωστρέφεια. Η πρωτοβουλία του Future Agro Challenge (FAC), έχει αναπτυχθεί σε πάνω από 64 χώρες από 5 ηπείρους, συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας νέας γενιάς καινοτόμων αγροτών και αγροεπιχειρηματιών. Η FAC είναι μια κορυφαία πλατφόρμα που ανακαλύπτει, υποστηρίζει και διασυνδέει χρηματοδοτήσιμα εγχειρήματα στον τομέα της αγροδιατροφικής καινοτομίας, από το αγρόκτημα μέχρι το πιάτο, με στόχο να απελευθερώσει νέες φυσικές δυνατότητες που περιορίζουν τον δυσμενή αντίκτυπο στα εδάφη, στους ωκεανούς και στην υγεία ανθρώπων και ζώων. Το 2018 η IDGC θα θέσει σε λειτουργία δύο πλατφόρμες crowdfunding, ειδικά σχεδιασμένες για τον αγροδιατροφικό τομέα.

Η πλατφόρμα INLIFE προσφέρει παιχνίδια που αξιοποιούν στο έπακρο τις δυνατότητες του Διαδικτύου των Πραγμάτων (ΙοΤ), προκειμένου να επιτυγχύνει τους επιθυμητούς στόχους και μια βιώσιμη μεταβολή της συμπεριφοράς των παικτών. Για να παίξει ένα παιχνίδι INLIFE, ο παίκτης πρέπει να κάνει κάποια πράγματα στην πραγματική ζωή του, σύμφωνα με τους κανόνες. Η παρακολούθηση της δραστηριότητας των παικτών γίνεται είτε αυτομάτως, π.χ. με χρήση αισθητήρων, είτε από κάποιον άνθρωπο που παίζει ρόλο επόπτη. Οι βαθμοί του παιχνιδιού μπορούν είτε να μετουσιώνονται σε βραβεύσεις στην πραγματική ζωή.

Η Invent ICT είναι μια πρωτοβουλία που ανέπτυξε η EPI.noo του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ/ΕΜΠ) και του οργανισμού Industry Disruptors Game Changers, ενώ ο σχεδιασμός και η υλοποίησή του έχει γίνει με τη συνδρομή της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ). Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην ανάπτυξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και στον περιορισμό της φυγής ατόμων υψηλού μορφωτικού επιπέδου και ειδικά φοιτητές στο εξωτερικό (brain drain), που αποτελεί σημαντικό εμπόδιο για την οικονομική ανάπτυξη.

Η Nous4Health αξιοποιεί προηγμένες τεχνολογίες για να προάγει την υγεία και να βελτιώνει την ποιότητα ζωής μέσα από προϊόντα και υπηρεσίες που προσφέρουν δυνατότητα εξατομίκευσης και προσαρμογής στις προτιμήσεις και τις ανάγκες του συγκεκριμένου τελικού χρήστη. Σκοπός της είναι να ενδυναμώνει ασθενείς να χρόνιες ασθένειες, να υποστηρίζει τις διαδικασίες λήψης κλινικών αποφάσεων και να ευαισθητοποιεί το κοινό σε ό,τι αφορά τα οφέλη ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Η Purposeful χρησιμοποιεί δεδομένα για να ανακαλύπτει νέες χρήσεις δοκιμασμένων φαρμάκων. Αξιοποιεί την ενδελεχή γνώση της βιοπληροφορικής, της χημειοπληροφορικής και της φαρμακευτικής προκειμένου να ανακαλύπτει νέες χρήσεις υφιστάμενων φαρμάκων, επιφέροντας σημαντική μείωση του κόστους, εδραίωση προφίλ ασφάλειας φαρμάκων, και περιορισμό των πειραμάτων σε ζώα.

Στο περίπτερο στο MWC συμμετέχουν μεταξύ άλλων και οι ακόλουθες Startups:
Η Baggagement είναι η πρώτη υπηρεσία αυθημερόν παράδοσης και παραλαβής αποσκευών στην Ελλάδα, που σας δίνει τη δυνατότητα στους τουρίστες να περιηγηθούν στην Αθήνα χωρίς περιττό βάρος.
Η Apifon είναι μια εταιρεία επικοινωνίας στο cloud, η οποία παρέχει λύσεις digital messaging σε επιχειρήσεις που θέλουν να αυξήσουν τα έσοδά τους, αλλά και να βελτιώσουν την εμπειρία εξυπηρέτησης του πελάτη.
Η Centaur Analytics, Inc. είναι ο κορυφαίος πάροχος full-stack λύσεων στον τομέα του Διαδικτύου των Πραγμάτων (ΙοΤ), οι οποίες εξασφαλίζουν ποιοτικά αγροτικά προϊόντα σε μεγάλες ποσότητες.
Η Metis Cybertechnology ειδικεύεται στους τομείς της Ηλεκτρονικής Μηχανικής, του Διαδικτύου των Πραγμάτων (ΙοΤ), του cloud και της Τεχνητής Νοημοσύνης, προσαρμόζοντάς τους στις συγκεκριμένες ανάγκες της παγκόσμιας ναυτιλίας.
Η Propulsion Analytics είναι μια καινοτόμος εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα της παρακολούθησης επιδόσεων και της εξοικονόμησης ενέργειας για τον ναυτιλιακό κλάδο. Το όραμά μας είναι να δώσουμε στην ελληνική και διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα τη δυνατότητα να παρέχει καθαρότερες, φτηνότερες και ασφαλέστερες μεταφορικές υπηρεσίες.
Η Starttech Ventures είναι μια επιχείρηση με μεγάλη εμπειρία στις επενδύσεις αρχικού σταδίου, η οποία εφαρμόζει πρόγραμμα Lean Acceleration.
Παρέχει σε νεοφυείς επιχειρήσεις όλες τις απαραίτητες υποδομές που θα τις βοηθήσουν να αποκτήσουν κεκτημένη ταχύτητα και να αναπτυχθούν.
Η Syncbnb βοηθά ιδιοκτήτες και διαχειριστές ενοικιαζόμενων παραθεριστικών κατοικιών καταχωρίζοντας τα ακίνητά τους σε πολλαπλούς διαύλους (Airbnb, Homeaway, Booking.com, Tripadvisor και πάνω από 200 ακόμα.
Η Tourismart είναι μια ολοκληρωμένη εφαρμογή κινητής τηλεφωνίας και λύση Διαδικτύου των Πραγμάτων, που βοηθά τους ξενοδόχους να παρέχουν ξενοδοχειακές υπηρεσίες στα smartphone των πελατών κατά τη διάρκεια της διαμονής τους.
Η Workathlon προσφέρει λύσεις προσανατολισμένες στη διαχείριση της πρόσληψης και σωστής κατανομής προσωπικού για ξενοδοχεία και resort.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.