Quantcast
Blueground: Στην Αθήνα υπάρχουν περίπου 2.500 εταιρικοί ταξιδιώτες σε μόνιμη βάση - enikonomia.gr
share

Blueground: Στην Αθήνα υπάρχουν περίπου 2.500 εταιρικοί ταξιδιώτες σε μόνιμη βάση

δημοσιεύτηκε:

Ξεκίνησε το 2013 ως νεοφυής εταιρία στο χώρο της φιλοξενίας και ειδικότερα στον τομέα προσφοράς υψηλής ποιότητας διαμερισμάτων σε στελέχη εταιριών, πρεσβειών και άλλων οργανισμών για μεσαίο ή μεγάλο χρονικό διάστημα διαμονής.

Πρόκειται για την blueground, εταιρία που μισθώνει και διαχειρίζεται ακίνητα, τα οποία και μεταμορφώνει σε πλήρως εξοπλισμένα και επιπλωμένα καταλύματα υψηλών προδιαγραφών.

Έξι μόλις χρόνια μετά περισσότεροι από 700 ιδιοκτήτες έχουν εμπιστευθεί τα ακίνητά τους στην blueground, ενώ έχει εκτός από την Αθήνα κατακτά και τις διεθνείς αγορές, διαθέτοντας παρουσία σε Ντουμπάι και Νέα Υόρκη και σύντομα και στο Σαν Φρανσίσκο.

Απασχολεί συνολικά 100 εργαζόμενους, οι 60 από τους οποίους βρίσκονται στην Ελλάδα. Από το 2013, οπότε και ιδρύθηκε η εταιρία, έχει λάβει συνολική χρηματοδότηση πάνω από 6,9 εκατομμύρια ευρώ από τη VentureFriends, την Endeavor, την Εθνική Τράπεζα μέσω του προγράμματος NBG BusinessSeeds και το Jabbar Internet Group με έδρα τη Μ. Ανατολή.

Είναι μέλος του διεθνούς δικτύου της Endeavor. Το 2016 απέσπασε το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας και βραβεύθηκε με το Seal of Excellence του προγράμματος H2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το 2017 βραβεύθηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρία στο δίκτυο της Endeavor.

Σε συνέντευξη στο ΑΠΕ/ΜΠΕ ο Θάνος Γεραμάνης, Partner & Country Manager Ελλάδος της blueground μιλάει για την εταιρία, τις γενικότερες προοπτικές της αγοράς και τα μελλοντικά σχέδια.

Ο Θάνος Γεραμάνης τονίζει μεταξύ άλλων ότι αναφορικά με την αγορά των εταιρικών ταξιδιωτών, εκτιμάται ότι υπάρχουν στην Αθήνα περίπου 2.000-2.500 εταιρικοί ταξιδιώτες σε μόνιμη βάση.

Όπως υποστηρίζει, όσο αυξάνεται ο αριθμός των εταιριών που επενδύουν στην Ελλάδα τόσο θα αυξάνεται και ο αριθμός των εταιρικών στελεχών που θα έρχονται στη χώρα μας για μικρότερα ή μεγαλύτερα διαστήματα διαμονής. Μέσα στα 5 χρόνια λειτουργίας μας έχουμε υποδεχθεί χιλιάδες εταιρικούς επισκέπτες και οι εντυπώσεις που έχουμε εκλάβει είναι πολύ θετικές. Είχαμε ενοίκους που ήρθαν στην Αθήνα για ένα εξάμηνο project και τελικά έμειναν για χρόνια. Η διάθεση και οι προοπτικές υπάρχουν και γι’ αυτό είμαστε πολύ αισιόδοξοι για το μέλλον, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Θάνος Γεραμάνης.

Ακολουθεί η συνέντευξη στο ΑΠΕ/ΜΠΕ.

Ερ. Σε ποιες αγορές έχει επεκταθεί η blueground ; Υπάρχουν σχέδια για νέες ακόμη αγορές; Ποιο είναι το χαρτοφυλάκιο ακινήτων που διαθέτει η εταιρία στις διεθνείς αγορές;

Από το 2013, οπότε και ξεκινήσαμε στην Αθήνα, έχουμε επεκταθεί σε 3 ακόμη πόλεις, το Ντουμπάι, την Κωνσταντινούπολη και τη Νέα Υόρκη. Η τελευταία αποτελεί και τον πρώτο μας σταθμό στη μεγάλη και απαιτητική αγορά της Αμερικής. Αυτή τη στιγμή έχουμε πάνω από 750 πλήρως επιπλωμένα διαμερίσματα προς ενοικίαση παγκοσμίως. Συγκεκριμένα, έχουμε 350 διαμερίσματα στην Αθήνα, 150 στην Κωνσταντινούπολη, 200 στο Ντουμπάι, 60 στη Νέα Υόρκη. Όλα τα διαμερίσματά μας έχουν εξοπλισθεί και επιπλωθεί σύμφωνα με τα δικά μας υψηλά standard και βρίσκονται στις καλύτερες γειτονιές. Και στις 4 αγορές, έχουμε καταφέρει να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη τόσο των ιδιοκτητών ακινήτων όσο και των ταξιδιωτών. Μάλιστα, μετά από 6 μήνες επιτυχημένης παρουσίας στη Νέα Υόρκη είμαστε πλέον έτοιμοι να εισέλθουμε και σε άλλες πόλεις, ξεκινώντας με το Σαν Φρανσίσκο. Περισσότερες πόλεις και σχέδια ανάπτυξης θα ανακοινωθούν τους επόμενους μήνες.

Ερ. Στην Ελλάδα σε ποιες περιοχές δραστηριοποιείται εταιρία και με τι χαρτοφυλάκιο ακινήτων; Ποιες οι εκτιμήσεις για την πορεία της αγοράς;

Στην Ελλάδα, δραστηριοποιούμαστε μόνο στην Αθήνα και σε πολύ συγκεκριμένες περιοχές. Συγκεκριμένα, έχουμε αρκετά ακίνητα στα Βόρεια Προάστια, κυρίως Κηφισιά, Μαρούσι, Χαλάνδρι, Ψυχικό, στο Κέντρο, και στα Νότια προάστια, κυρίως Κάτω Γλυφάδα, Κάτω Βούλα, Ελληνικό και Παλαιό Φάληρο.

Συνολικά, έχουμε περίπου 350 διαμερίσματα προς ενοικίαση. Όλα είναι νεόδμητα ή προσφάτως ανακαινισμένα και παρέχουν όλες εκείνες τις ανέσεις που αναζητά ένας εταιρικός επισκέπτης για να νοιώσει σαν το σπίτι του για όσο διάστημα θα παραμείνει στη χώρα μας.

Όπως και στις άλλες πόλεις, έτσι και στην Αθήνα αυξανόμαστε πολύ γρήγορα, τριπλασιάζοντας κάθε χρόνο τα μεγέθη μας. Οπότε για τη δική μας δραστηριότητα η αγορά πάει πολύ καλά.

Από τη μία πλευρά, αποτελούμε μια καινοτόμα και αξιόπιστη λύση για τους ιδιοκτήτες ακινήτων και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά από τα αιτήματα που λαμβάνουμε για να μισθώσουμε τα ακίνητά τους. Αυτό που βρίσκουν σε εμάς είναι αξιοπιστία, επαγγελματισμό, πληρωμές στην ώρα τους, υψηλή αισθητική και πάθος για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Από την άλλη μεριά υπάρχει αρκετή ζήτηση από εταιρίες για ποιοτικά επιπλωμένα διαμερίσματα που θα φιλοξενήσουν τα στελέχη τους. Βλέπετε, η blueground καλύπτει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ένα κενό της αγοράς τόσο από τη μεριά της προσφοράς όσο και της ζήτησης.

Ερ. Ποια η γενικότερη εκτίμηση της εταιρίας για τον τουρισμό στην Αθήνα και γενικότερα πώς βλέπουν οι ξένοι επισκέπτες την πόλη; Ως επιχειρηματικός προορισμός η Αθήνα προσελκύει στελέχη;

Όσον αφορά στην αγορά των εταιρικών ταξιδιωτών, υπολογίζουμε ότι υπάρχουν στην Αθήνα περίπου 2.000-2.500 εταιρικοί ταξιδιώτες σε μόνιμη βάση. Η συγκεκριμένη αγορά ακολουθεί την γενικότερη οικονομική κατάσταση της χώρας μας και συνδέεται με την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν διεθνείς εταιρίες και οργανισμοί. Με απλά λόγια, όσο αυξάνεται ο αριθμός των εταιριών που επενδύουν στην Ελλάδα τόσο θα αυξάνεται και ο αριθμός των εταιρικών στελεχών που θα έρχονται στη χώρα μας για μικρότερα ή μεγαλύτερα διαστήματα διαμονής. Μέσα στα 5 χρόνια λειτουργίας μας έχουμε υποδεχθεί χιλιάδες εταιρικούς επισκέπτες και οι εντυπώσεις που έχουμε εκλάβει είναι πολύ θετικές. Είχαμε ενοίκους που ήρθαν στην Αθήνα για ένα εξάμηνο project και τελικά έμειναν για χρόνια. Η διάθεση και οι προοπτικές υπάρχουν και γι’ αυτό είμαστε πολύ αισιόδοξοι για το μέλλον.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.