Quantcast
ARISE Europe Venture Program για start-up επιχειρήσεις τεχνολογίας - enikonomia.gr
share

ARISE Europe Venture Program για start-up επιχειρήσεις τεχνολογίας

δημοσιεύτηκε:

Ανακοινώθηκε το ARISE Europe Venture Program, ένα νέο πρόγραμμα υποστήριξης της επιχειρηματικότητας για νεοφυείς ομάδες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της τεχνολογίας, αλλά βρίσκονται ακόμη σε πολύ πρώιμο στάδιο.

Πρόκειται για ένα accelerator πρόγραμμα, σχεδιασμένο ειδικά για να βοηθήσει τις νέες startups να αναπτύξουν και να ολοκληρώσουν το προϊόν τους σε στάδιο λειτουργικού πρωτοτύπου (MVP) με τη βοήθεια έμπειρων μεντόρων από την ομάδα του Found. ation και το δίκτυο του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Έρευνας και Τεχνολογίας και να δώσουν νομική υπόσταση στην εταιρεία τους.

Τι προσφέρει το ARISE Europe Venture Program

* Χρηματοδότηση 15.000 ευρώ ανά εταιρεία, που παρέχεται από το EIT Digital για τη διάρκεια του προγράμματος.

* Υποστήριξη από ειδικούς για την ανάπτυξη και την ολοκλήρωση του MVP τους.

* Εκπαίδευση στον επιχειρηματικό τρόπο σκέψης, κατά τη διάρκεια ενός διήμερου Bootcamp.

Το πρόγραμμα acceleration διενεργείται από το Found.ation. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι 10 ομάδες θα λάβουν το ποσό των 5.000 ευρώ από τη στιγμή της επιλογής τους. Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος και τη νομική σύσταση της εταιρείας τους, θα λάβουν επιπλέον 10.000 ευρώ.

Δομή και βασικό χρονοδιάγραμμα του προγράμματος

Η λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ορίστηκε για τις 15 Μαΐου 2018.

Οι ομάδες που θα επιλεχθούν, θα κληθούν να συμμετάσχουν σε συνέντευξη με τη μορφή τηλεδιάσκεψης, στις 18 Μαΐου 2018. 10 επιλεγμένες ομάδες θα λάβουν μέρος σε ένα διήμερο Bootcamp, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 4-5 Ιουνίου 2018, όπου θα παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες ομιλίες και χρήσιμα εκπαιδευτικά workshops. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει μία περίοδος έξι εβδομάδων, κατά τη διάρκεια της οποίας οι ομάδες θα έχουν το χρόνο να αναπτύξουν το προϊόν τους και να ετοιμάσουν την παρουσίασή τους, λαμβάνοντας, επίσης, πολύτιμη καθοδήγηση από έμπειρους mentors. Η συγκεκριμένη φάση του προγράμματος πραγματοποιείται εξ αποστάσεως.

Οι ομάδες θα πρέπει να πραγματοποιήσουν την τελική παρουσίασή τους στις 10 Ιουλίου 2018, με φυσική παρουσία τους στην Αθήνα, ενώπιον της κριτικής επιτροπής.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο και οι ομάδες θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία σύστασης της εταιρείας τους, μέχρι τότε, προκειμένου να λάβουν τη χρηματοδότηση.

Ποιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση

Νέοι επιχειρηματίες από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, με ομάδες που δεν έχουν ακόμη προχωρήσει σε νομική σύσταση εταιρείας.

Το πρόγραμμα εστιάζει στην καινοτομία. Οι ομάδες θα πρέπει να κάνουν χρήση βαθιά τεχνολογικών εργαλείων και λύσεων. Οι ομάδες θα πρέπει επίσης να αποτελούνται από μέλη με αλληλοσυμπληρούμενες ικανότητες τόσο τεχνολογικές, όσο και διοικητικές.

Το πρόγραμμα εστιάζει σε πέντε τομείς της αγοράς:

Ψηφιακή βιομηχανία

Ψηφιακές πόλεις

Ψηφιακή υγεία/ευεξία

Ψηφιακές υποδομές

Ψηφιακή οικονομία

Πώς μπορείτε να υποβάλετε αίτηση

Όλες οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά στην αγγλική γλώσσα, μέσα από την πλατφόρμα F6s . Η προθεσμία για τη λήξη υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 15 Μαΐου 2018 και ώρα 23:59:00 CEST (22:59:00 ώρα Ελλάδος). Οι ομάδες δεσμεύονται να παρέχουν μετοχικό κεφάλαιο 7% της εταιρείας που θα ιδρύσουν, ως αποτέλεσμα της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τη σελίδα του προγράμματος ή να επικοινωνήσουν με την ομάδα του Found. ation στο email [email protected].

Πηγή Πληροφοριών: ΑΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.