Quantcast
Το Σικάγο η πιο φιλόξενη πόλη για γυναίκες startuppers - enikonomia.gr
share

Το Σικάγο η πιο φιλόξενη πόλη για γυναίκες startuppers

δημοσιεύτηκε:

Σύμφωνα με το Global Startup Ecosystem Ranking 2015, το Σικάγο βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης με τις πόλεις, που φιλοξενούν το μεγαλύτερο αριθμό νεοφυών εταιρειών, οι οποίες έχουν συσταθεί από γυναίκες.

Συγκεκριμένα, οι startups, που φέρουν γυναικεία υπογραφή, αντιπροσωπεύουν το 30% του συνόλου των νεοφυών εταιρειών, με έδρα το Σικάγο, με τη Βοστόνη να ακολουθεί από πολύ κοντά με το αντίστοιχο ποσοστό να φθάνει το 29%.

Η Silicon Valley και το Λος Άντζελες καταλαμβάνουν την τρίτη και τέταρτη θέση στη σχετική κατάσταση, συγκεντρώνοντας ποσοστά 24% και 22%, αντίστοιχα, ενώ ίδια επίδοση με το Λος Άντζελες (22%) έχει και το Μόντρεαλ του Καναδά. Να σημειωθεί ότι στην αγορά των ΗΠΑ, που εκπροσωπείται με τέσσερις πόλεις στη σχετική κατάταξη, η γυναικεία συμμετοχή στο συνολικό εργατικό δυναμικό διαμορφώνεται στο 47%.

Σύμφωνα με το Global Startup Ecosystem Ranking 2015, η πρώτη ευρωπαϊκή πόλη, η οποία εμφανίζεται στην παγκόσμια λίστα των πιο δημοφιλών για τις γυναίκες επιχειρηματικών προορισμών, είναι το Παρίσι, όπου οι νεοφυείς εταιρείες “γένους θηλυκού” αντιπροσωπεύουν, ποσοστιαία, το 21% του συνόλου των startups.

Στην έβδομη θέση της παγκόσμιας κατάταξης των πόλεων, που φιλοξενούν το μεγαλύτερο αριθμό startups με “άρωμα γυναίκας”, βρίσκεται το Τελ Αβίβ (20%), ακολουθούμενο από το Τορόντο, τη Σιγκαπούρη και την Κουάλα Λουμπούρ με 19%.

Το Λονδίνο και η Μόσχα συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα των πόλεων, που καταφέρνουν να προσελκύσουν τις πιο πολλές γυναίκες startuppers, με ποσοστό 18% και 17% των νεοφυών εταιρειών να έχουν ιδρυθεί από γυναίκες. Στις επόμενες θέσεις της λίστας βρίσκονται το Βανκούβερ και η Νέα Υόρκη (με 16%), ενώ – από ευρωπαϊκής πλευράς – μια θέση στην κατάταξη έχουν το Άμστερνταμ και το Βερολίνο. 

Κριτήρια
Η αξιολόγηση Global Startup Ecosystem Ranking 2015 αναλύει μια σειρά από τομείς, προκειμένου να καταλήξει στη λίστα με τις πόλεις, που φιλοξενούν τις περισσότερες επιχειρήσεις, που έχουν ιδρυθεί από γυναίκες. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται κριτήρια, όπως το επιχειρηματικό περιβάλλον, η πρόσβαση σε πόρους, η ηγεσία και τα δικαιώματα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.