Quantcast
Στην Κρήτη το Πανευρωπαϊκό συνέδριο για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο - enikonomia.gr
share

Στην Κρήτη το Πανευρωπαϊκό συνέδριο για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο

δημοσιεύτηκε:

Στην Κρήτη θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο το Πανευρωπαϊκό συνέδριο με θέμα «την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο», το οποίο θα διοργανωθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας Δικτύων και Πληροφοριών ENISA, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ηρακλείου. 

Το συγκεκριμένο συνέδριο θα διεξαχθεί στις 18 Μαΐου και διαρκέσει μέχρι τις 19 Μαΐου.

Πάντως οι διοργανωτές του συνεδρίου αναφέρουν ότι: «αναμένεται να παραβρεθούν εκπρόσωποι από τις εθνικές ευρωπαϊκές αντιπροσωπείες ασφάλειας δικτύων και πληροφοριών, εκπρόσωποι ευρωπαϊκών κεντρικών οργάνων χάραξης πολιτικής, αλλά και μεγάλων επιχειρήσεων του χώρου».

Εν τω μεταξύ ο σκοπός του συνεδρίου  είναι να γίνει ανταλλαγή απόψεων  μεταξύ των εμπειρογνωμόνων  που προέρχονται από τους  χώρους της πολιτικής, της επιχειρηματικότητας, της  βιομηχανίας αλλά και από τον ακαδημαϊκό χώρο προκειμένου  να δοθούν λύσεις  στα τρέχοντα θέματα των αναγκών, της πολιτικής και των πρωτοβουλιών για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, την ιδιωτικότητα και την επιβολή του νόμου, όπως ανέφερε σήμερα σε ανακοίνωση του το Επιμελητήριο.

Στο συνέδριο μπορούν λοιπόν να συμμετάσχουν τοπικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς οι οποίες μπορούν να  ζητήσουν συμβουλές και υποστήριξη σε θέματα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και προστασίας δεδομένων.

Αξιοσημείωτο είναι δε ότι κατά τη διάρκεια του πανευρωπαϊκού συνέδριου θα αναλυθούν στο πλαίσιο των νέων απαιτήσεων συμμόρφωσης που ψηφίστηκαν πρόσφατα από τη νομοθεσία, οι τρέχουσες και αναδυόμενες τεχνολογίες ασφάλειας σε επίπεδο εφαρμογής και οργάνωσης (για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο), σύμφωνα με το Επιμελητήριο Ηρακλείου.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.