Quantcast
Μητσοτάκης: Η υπερφορολόγηση «σκοτώνει» την επιχειρηματικότητα - enikonomia.gr
share

Μητσοτάκης: Η υπερφορολόγηση «σκοτώνει» την επιχειρηματικότητα

δημοσιεύτηκε:

Την ανάγκη για ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής που θα μειώνει την φορολόγηση των επιχειρήσεων και θα δίνει προτεραιότητα στην προσέλκυση επενδύσεων, επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την σημερινή του περιοδεία στην Ζάκυνθο.

Ο κ. Μητσοτάκης, συναντήθηκε με τον δήμαρχο του νησιού, Παύλο Κολοκοτσά, και συμμετείχε σε σύσκεψη των παραγωγικών φορέων με βασικό θέμα τον τουρισμό. Στη δήλωση που έκανε μετά τη σύσκεψη με τους παραγωγικούς φορείς επισήμανε: “Το μήνυμα, το οποίο άκουσα και σήμερα είναι ένα: Η υπερφορολόγηση σκοτώνει την επιχειρηματικότητα. Οι πολίτες και οι επιχειρηματίες βρίσκονται σε ένα απόλυτο φορολογικό αδιέξοδο. Αδυνατούν πια να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους έναντι του Κράτους”.

Αφού επισημαίνει ότι απαιτειται ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής, το οποίο θα στηρίζεται σε περιορισμό δαπανών και σε ταυτόχρονη μείωση των φορολογικών συντελεστών υποστηρίζει την ανάγκη στήριξης του τουρισμού: “Χρειάζεται, επίσης, ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής, το οποίο θα δώσει απόλυτη προτεραιότητα στην προσέλκυση – και στην στήριξη – ιδιωτικών επενδύσεων σε εκείνους τους κλάδους που η οικονομία μας έχει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Ένας τέτοιος κλάδος, είναι ο κλάδος του τουρισμού. Ένας κλάδος, ο οποίος είναι τόσο σημαντικός για το νησί της Ζακύνθου. Ένας κλάδος, όμως, που εξακολουθεί να στερείται των απαραίτητων πόρων, προκειμένου να κάνει ένα μεγάλο ποιοτικό άλμα προς τα μπρος”.

Κλείνοντας ο πρόεδρος της ΝΔ υπογραμμίζει: “Χρέος της Νέας Δημοκρατίας και δικό μου προσωπικά είναι να προτείνω στους Έλληνες πολίτες μια συμφωνία αλήθειας, η οποία θα δίνει έναν εναλλακτικό δρόμο διεξόδου από τη μεγάλη κρίση την οποία διανύουμε. Και να οικοδομήσουμε εκείνες τις απαραίτητες σχέσεις εμπιστοσύνης, προκειμένου όλοι μαζί να καταβάλλουμε μια προσπάθεια. Αλλά μια προσπάθεια, η οποία τελικά θα αποδώσει καρπούς, θα επαναφέρει την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης και θα δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης, δουλειές, μην αφήνοντας κανέναν πίσω”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.