Quantcast
«Λευκός καπνός» από ώρα σε ώρα για τις άδειες - enikonomia.gr
share

«Λευκός καπνός» από ώρα σε ώρα για τις άδειες

δημοσιεύτηκε:

Συνεχίζεται η μαραθώνια δημοπρασία για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, καθώς οι εκπρόσωποι των οκτώ επιχειρηματικών σχημάτων που συμμετέχουν στη διαδικασία πέρασαν και δεύτερη νύχτα στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο «λευκός καπνός» αναμένεται να βγει τις επόμενες ώρες.



Το όργιο φημών σχετικά με την πορεία της διαδικασίας συνεχίστηκε και χθες, κυρίως σχετικά με τον αριθμό των αδειών που έχουν ήδη δημοπρατηθεί, ωστόσο οι συνθήκες απόλυτης απομόνωσης όλων των εμπλεκομένων δεν αφήνουν περιθώρια για διαρροές πληροφοριών μέσα από το κτήριο όπου διεξάγεται ο διαγωνισμός. Άλλωστε, οι «νικητές» των πρώτων αδειών είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν στο κτήριο της ΓΓΕΕ μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας και για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

Από το πρωί της Τετάρτης υπήρξε «βροχή» ασφαλιστικών μέτρων, που θυροκολλήθηκαν από δικαστικούς επιμελητές στην είσοδο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και αφορούν είτε τη διαδικασία της δημοπρασίας, είτε τους ίδιους τους επιχειρηματίες.



Στο μεταξύ, την κινητοποίηση των αρχών προκάλεσε χθες το βράδυ ένα droneπου έκανε την εμφάνισή του σε κοντινή απόσταση από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης. Το τηλεκατευθυνόμενο, ιπτάμενο αντικείμενο προκάλεσε την έκπληξη όσων βρίσκονται έξω από το κτήριο και φυσικά των αστυνομικών, οι οποίοι αναζήτησαν δίχως αποτέλεσμα το χειριστή του. Όπως μετέδωσε το STAR, το drone πέταξε για λίγη ώρα σε ύψος 20 με 30 μέτρων, φτάνοντας μέχρι τον 3ο-4ο όροφο του κτηρίου.

Εξάλλου, συνεχής και με αμείωτη ένταση είναι η αντιπαράθεση για τις τηλεοπτικές άδειες, κυρίως ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση, με «γαλάζια» στελέχη να χαρακτηρίζουν τη διαδικασία άκυρη και να τονίζουν πως μόλις η ΝΔ γίνει κυβέρνηση, ο νόμος Παππά θα καταργηθεί.

Πηγή: Real.gr



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.