Quantcast
Ρήγας: Στόχος μας παραμένει η οριστική έξοδος το 2018 από τη μέγγενη των μνημονίων - enikonomia.gr
share

Ρήγας: Στόχος μας παραμένει η οριστική έξοδος το 2018 από τη μέγγενη των μνημονίων

δημοσιεύτηκε:

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης ήταν και παραμένει η οριστική έξοδος το 2018 από τη μέγγενη των μνημονιακών δεσμεύσεων και της επιτροπείας, σημειώνει ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Όπως όμως σημειώνει, απαραίτητη προϋπόθεση για να συμβεί αυτή είναι οι ευρωπαίοι εταίροι να τηρήσουν τη δέσμευσή τους για απομείωση του χρέους.

Ο Π. Ρήγας, τονίζει ότι πολλά σημεία από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης έχουν γίνει πράξη και σημειώνει ότι αναμένει από τον πρωθυπουργό να εξαγγείλει συγκεκριμένες δράσεις για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και την αναπτυξιακή ατζέντα με όρους δίκαιης ανάπτυξης.

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου θητείας στη θέση του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ ο Π. Ρήγας σημειώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι προσανατολισμένος να μάχεται το παλιό πολιτικό κατεστημένο, τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές σε Ελλάδα και Ευρώπη και το μιντιακό σύστημα εξυπηρέτησης συμφερόντων.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε για να διαμορφώσει ένα νέο πρότυπο διακυβέρνησης και σχέσης με την κοινωνία», αναφέρει και προσθέτει επίσης ότι το Κόμμα έχει την υποχρέωση να συμβάλλει στην αναδιάταξη των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, στον αντίποδα αυτών που επιδιώκουν την παλινόρθωση ακραίων νεοφιλελεύθερων και συντηρητικών πολιτικών. Σημειώνει επίσης, για τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι «ο ειλικρινής και συλλογικός τρόπος λειτουργίας αποτελεί τη δικλείδα ασφαλείας απέναντι σε κάθε είδους μηχανισμούς εξουσίας και αρχηγισμό».

Στην ερώτηση αν ενδιαφέρεται να παραμείνει στη θέση του Γραμματέα, ο Π. Ρήγας απαντά πως «η συλλογική λειτουργία, αξιακό στοιχείο της Αριστεράς, είναι πάνω από προσωπικές επιλογές» και πως η συμμετοχή του στην Αριστερά δεν ήταν ποτέ συνδεδεμένη με το «ενδιαφέρον» για θέσεις.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.