Quantcast
«Λίστα» χειρουργείου επεξεργάζεται το Υπουργείο Υγείας - enikonomia.gr
share

«Λίστα» χειρουργείου επεξεργάζεται το Υπουργείο Υγείας

δημοσιεύτηκε:

Νέο τρόπο προγραμματισμού των χειρουργείων μη επειγόντων περιστατικών στα δημόσια νοσοκομεία μέσω της λίστας χειρουργείου επεξεργάζεται το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Καθημερινής», η λίστα χειρουργείου θα συντάσσεται από υπάλληλο του νοσοκομείου, ανάλογα με την κατηγορία προτεραιότητας στην οποία εντάσσει ο χειρουργός το κάθε περιστατικό. Για τον λόγο αυτό, θεσπίζονται πέντε κατηγορίες περιστατικών που διαφοροποιούνται μεταξύ τους κυρίως ως προς τον χρόνο εξέλιξης της νόσου και την ένταση των συμπτωμάτων.

Με τη λίστα χειρουργείου το υπουργείο Υγείας στοχεύει στη δημιουργία «ασφαλιστικών δικλίδων» για την ισότιμη μεταχείριση των ασθενών στον ευαίσθητο τομέα των χειρουργικών επεμβάσεων, στην ενίσχυση της διαφάνειας, αφού η λίστα θα δημοσιοποιείται και στον περιορισμό των οικονομικών συναλλαγών με το γνωστό φακελάκι.

Οπως άλλωστε είχε αναφέρει και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός στη Βουλή, ο προγραμματισμός των μη επειγόντων χειρουργείων έχει γίνει ένας «μηχανισμός εκμετάλλευσης των αρρώστων και συναλλαγής με ορισμένους γιατρούς που εκμεταλλεύονται την ανάγκη των ανθρώπων, εκβιάζοντάς τους την πιο κρίσιμη ώρα», ενώ είχε χαρακτηρίσει τη λίστα χειρουργείου ως μέτρο «ηθικοποίησης» του συστήματος Υγείας. Ηδη, το σχέδιο υπουργικής απόφασης είναι στο τελικό στάδιο επεξεργασίας του και αναμένεται τις επόμενες ημέρες -εκτός απροόπτου εντός της εβδομάδας- να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.