Quantcast
Η Ασημακοπούλου στον Realfm 97,8 για το υπερταμείο - enikonomia.gr
share

Η Ασημακοπούλου στον Realfm 97,8 για το υπερταμείο

δημοσιεύτηκε:

Στο υπερταμείο και στην ένταξη των εταιρειών ύδρευσης σε αυτό αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, η συντονίστρια Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της ΝΔ μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Η Άννα Ασημακοπούλου απαντώντας στο ερώτημα αν θεωρεί θετικό πως παίρνουν οι εταιρείες ύδρευσης στο υπερταμείο, είπε:

«Η όλη σύλληψη του υπερταμείου, δηλαδή ένα ταμείο το οποίο ουσιαστικά το διευθύνουν οι ξένοι, στο οποίο περνάει σχεδόν όλη η περιουσία του δημοσίου χωρίς να υπάρχει έλεγχος από κει και πέρα στο πως αξιοποιείται ή ιδιωτικοποιείται το κάθε τι, ούτε καν από τη Βουλή, ούτε από τους υπουργούς ουσιαστικά, είναι ένα πάρα πολύ κακό πράγμα. Ίσως από τα χειρότερα πράγματα που έχει κάνει αυτή η κυβέρνηση μέσα στο πλαίσιο της αποτυχημένης διαπραγμάτευσης».

Στο ερώτημα αν είχε παραμείνει η κυβέρνηση Σαμαρά δεν θα είχε συμβεί αυτό η συντονίστρια Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της ΝΔ απάντησε:

«Θα είχε εξακολουθήσει να υπάρχει το ΤΑΙΠΕΔ. Αυτά τα θέματα δεν είχαν τεθεί με εμάς και αν είχαν τεθεί, είχαν φύγει από το τραπέζι ως αποτέλεσμα μίας καλύτερης διαπραγμάτευσης. Γι’ αυτό υπήρχε το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο ήταν ένα εντελώς διαφορετικό πράγμα από αυτό που είναι το υπερταμείο. Το υπερταμείο απορροφά το ΤΑΙΠΕΔ και δίνει στους έξω πολύ μεγαλύτερες και αποφασιστικές αρμοδιότητες σε ότι αφορά τη διαχείριση, την αξιοποίηση και την ιδιωτικοποίηση της περιουσίας της ελληνικής. Επί ημερών μας θα προχωρούσαν αυτά τα πράγματα, αλλά η χώρα μας και η κυβέρνηση μας και η Βουλή μας θα είχε πιο αποφασιστικό ρόλο».

Και πρόσθεσε η βουλευτής της ΝΔ: «Αυτά τα οποία θα γίνονται στην περιουσία που περνάει στο υπερταμείο δεν θα τα ξαναδούμε στη Βουλή. Δεν θα τα ξανασυζητήσουν οι βουλευτές. Η Βουλή δεν θα έχει τίποτα να πει για αυτά τα θέματα. Απορώ αν καταλαβαίνουν οι βουλευτές της πλειοψηφίας σήμερα, οι οποίοι ξεψηφίζουν τις τελευταίες υποσχέσεις που είχαν μείνει όρθιες από τον κ. Κατρούγκαλο για το ασφαλιστικό. Το μόνο που έχει μείνει στον κ. Κατρούγκαλο όρθιο είναι το μαντιλάκι στην τσέπη του. Τίποτα άλλο. Αυτοκαταργούνται όσον αφορά τον ρόλο της Βουλής και τον λόγο της Βουλής που είναι οι δημοκρατικά εκλεγμένοι εκπρόσωποι του λαού και ότι να γίνει σε σχέση με την περιουσία. Είναι τελείως διαφορετικά πράγματα που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα και τελείως διαφορετικά αυτά τα οποία έκανε η ΝΔ πριν από 2 χρόνια».

Πηγή: enikos.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.