Quantcast
Σφοδρή σύγκρουση της κυβέρνησης με τη ΝΔ για την Οικονομία - enikonomia.gr
share

Σφοδρή σύγκρουση της κυβέρνησης με τη ΝΔ για την Οικονομία

δημοσιεύτηκε:

Του Παναγή Γαλιατσάτου


Σφοδρή πολιτική σύγκρουση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη ΝΔ πυροδότησε η τοποθέτηση του Πρωθυπουργού για την πορεία των εσόδων, κάτι που είναι ενδεικτικό για το κλίμα οξύτατης πόλωσης που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό.

Σε σύσκεψη του Οικονομικού Επιτελείου στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε με ικανοποίηση στην πορεία των εσόδων, που απομακρύνει σε μεγάλο βαθμό το ενδεχόμενο ενεργοποίησης του «κόφτη» και προχώρησε σε σκληρή επίθεση στην αντιπολίτευση: «Είναι προφανές, ότι όλοι αυτοί που από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο προεξοφλούν την κατάρρευση των δημοσίων εσόδων και πανηγυρίζουν γι’ αυτό, τώρα διαψεύδονται», ανέφερε ο Πρωθυπουργός και υπογράμμισε ότι όσοι -ελλείψει στοιχειώδους δικού τους πολιτικού σχεδίου- επενδύουν τα ρέστα τους στην αποτυχία της διαπραγμάτευσης, «τώρα θα πρέπει να αντλήσουν λάσπη και να κατασκευάσουν κινδυνολογία από αλλού».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Μαξίμου, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε με ικανοποίηση στις ενδείξεις σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας και στη σταθερά πτωτική τάση της ανεργίας, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, καθώς και στην υπέρβαση του στόχου των φορολογικών εσόδων, κατά 812 εκατ. για τον Σεπτέμβριο και κατά 1,4 δισ. για τους πρώτους εννέα μήνες του 2016.

Ζήτησε επίσης επίσπευση της κατάθεσης των νομοσχεδίων, τα οποία ανακοινώθηκαν στα εγκαίνια της ΔΕΘ και αφορούν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, την εθελούσια αποκάλυψη αδήλωτων εσόδων και τη ρύθμιση των ασφαλιστικών οφειλών για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Η απάντηση της ΝΔ ήταν άμεση: «Ο κ. Τσίπρας πανηγυρίζει, επειδή οι πολίτες πλήρωσαν τον ΕΝΦΙΑ τον Σεπτέμβριο, το φόρο που ο Πρωθυπουργός υποσχόταν ότι θα καταργήσει», αναφέρει σε ανακοίνωσή της και προθέτει: «Οι φορολογούμενοι, που τους τελευταίους δύο μήνες ταλαιπωρήθηκαν στις ουρές της εφορίας, έχουν ήδη υποστεί τον “κόφτη” των μισθών και των συντάξεών τους εξαιτίας και της υπερφορολόγησης που επέβαλε αυτή η κυβέρνηση. Ταυτόχρονα, η ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση, ότι έχει κηρύξει στάση πληρωμών 3,4 δισ. ευρώ, στερώντας πολύτιμη ρευστότητα από την πραγματική οικονομία.

Το Μαξίμου επανήλθε στο θέμα με αφορμή ομιλία του αρχηγού της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ζήτησε άμεσα εκλογές: «Ο κ. Μητσοτάκης αδυνατεί να κρύψει το άγχος του: Το άγχος που του προκαλούν τα στοιχεία και οι προβλέψεις – ακόμα και σημερινές – για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Προσπαθεί να ανακόψει την πορεία της χώρας προς την έξοδο από την κρίση. Δυστυχώς γι` αυτόν, δεν μπορεί να κάνει τίποτα περισσότερο από το να εκφωνεί ομιλίες όπως η σημερινή», αναφέρει η ανακοίνωση.

Πηγή: Real.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.