Quantcast
Βούτσης: Η παρούσα Βουλή πρέπει να ανταποκριθεί στην ευθύνη που της αναλογεί - enikonomia.gr
share

Βούτσης: Η παρούσα Βουλή πρέπει να ανταποκριθεί στην ευθύνη που της αναλογεί

δημοσιεύτηκε:

Την πεποίθηση ότι η παρούσα Βουλή μπορεί και πρέπει να ανταποκριθεί στην ευθύνη που της αναλογεί από το Σύνταγμα για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, διατύπωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ανοίγοντας στις 2 το μεσημέρι τη Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής.

«Οι αρμοδιότητες του ΕΣΡ είναι πάρα πολλές και οι εκκρεμότητες που δημιουργεί η μη δημιουργία του είναι πάρα πολλές και πολύ σοβαρές και εμείς έχουμε το μέρος της ευθύνης που κατά το Σύνταγμα μας αναλογεί. Είναι ένα πλήθος ζητημάτων, πλήθος ελεγκτικών, ρυθμιστικών και ουσία κανονιστικών διαδικασιών, με βάση τις οποίες το ΕΣΡ διαμορφώνει το τηλεοπτικό τοπίο. Υπάρχει λοιπόν μια αναπηρία παρατεταμένη που δημιουργεί πολλά προβλήματα», είπε ο Νίκος Βούτσης.

Σχολιάζοντας τις αιτιάσεις να υπάρξει αναμονή της Βουλής έως την απόφαση του ΣτΕ επί της συνταγματικότητας του νόμου 4339/2015, ο πρόεδρος της Βουλής είπε ότι αυτή δεν έχει θεσμικό και κοινοβουλευτικό επιχείρημα, διότι καθώς υπάρχουν διαφορετικά κόμματα, αυτό το επιχείρημα θα μπορούσε να είναι «παντός καιρού» και μάλιστα για μια υποχρέωση του Συντάγματος. «Δεν είναι ό,τι καλύτερο, η αξιωματική αντιπολίτευση, στη βάση μιας ένστασης για ένα νόμο, να μην επικουρεί για να λύσουμε ένα τέτοιο θέμα, αν και λύσαμε το θέμα με τέσσερις ανεξάρτητες αρχές», είπε ο πρόεδρος της Βουλής και τόνισε ότι στις άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν δεν υπήρξε ποτέ αυτή η αιτίαση, ότι δηλαδή, «ή παίρνετε το νόμο ή δεν προχωράμε».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.