Quantcast
Εκπλήξεις στο νέο κυβερνητικό σχήμα: Ποιοι έμειναν εκτός, τα νέα πρόσωπα - enikonomia.gr
share

Εκπλήξεις στο νέο κυβερνητικό σχήμα: Ποιοι έμειναν εκτός, τα νέα πρόσωπα

δημοσιεύτηκε:

Στη μία το μεσημέρι ορκίζονται ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου αλλά και πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, τα νέα μέλη του κυβερνητικού σχήματος, που προέκυψαν μετά από μαραθώνιες διεργασίες χθες αργά το βράδυ. 

Για «ανασχηματισμό ανανέωσης και προοπτικής» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε μήνυμά του στο Twitter, σχολιάζοντας τη νέα κυβερνητική σύνθεση, ενώ πρόσθεσε πως στόχο έχει «την ανάπτυξη και την βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη».

Στο κυβερνητικό σχήμα παραμένει ο Πάνος Σκουρλέτης αλλά στο υπουργείο Εσωτερικών. Στα νέα πρόσωπα ξεχωρίζει ο καθηγητής Δημήτρης Παπαδημητρίου, που αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομίας, ενώ υπουργοποιείται ο Στέργιος Πιτσιόρλας του ΤΑΙΠΕΔ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ

Ο Νίκος Παππάς, τελικά αναλαμβάνει το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, που είναι το τρίτο τη τάξει υπουργείο. Στο υπουργείο Εργασίας επιβεβαιώθηκε η αποχώρηση του Γ. Κατρούγκαλου που πηγαίνει στο υπ. Εξωτερικών και στη θέση του τοποθετείται η Εφη Αχτσιόγλου, στενή συνεργάτης του απερχόμενου υπουργού.

Με 7 στελέχη οι ΑΝΕΛ στη νέα κυβέρνηση

Ο Γ. Σταθάκης αναλαμβάνει «ολόκληρο» το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενώ ο Στ. Κοντονής αναλαμβάνει υπουργός Δικαιοσύνης.

Στο οικονομικό επιτελείο υπάρχει μια έκπληξη: η αποχώρηση του Τρύφωνα Αλεξιάδη, στη θέση του οποίου περνά η Κατερίνα Παπανάτσιου. Στο υπουργείο Υγείας δεν υπάρχουν αλλαγές, ενώ στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης πηγαίνει η Όλγα Γεροβασίλη.

Συνολικά εκτός κυβέρνησης μένουν: ο Αριστείδης Μπαλτάς, ο Νίκος Φίλης, ο Θοδωρής Δρίτσας, ο Νίκος Παρασκευόπουλος, ο Τρύφων Αλεξιάδης, ο Νίκος Ξυδάκης και ο Δημήτρης Μάρδας, οι υφυπουργοί Σία Αναγνωστοπούλου και Θεοδόσης Πελεγρίνης, η Θεοδώρα Τζάκρη και ο Μάρκος Μπόλαρης.

Τα βιογραφικά των νέων μελών του υπουργικού Συμβουλίου

Συνολικά 15 είναι τα νέα πρόσωπα: Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου τοποθετήθηκε στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης με υφυπουργό τον Στέργιο Πιτσιόρλα και ο Κώστας Γαβρόγλου υπουργός Παιδείας με υφυπουργούς τον Δημήτριο Μπαξεβανάκη και τον Κωνσταντίνο Ζουράρι. Στο υπουργείο Εργασίας η Έφη Αχτσιόγλου ενώ στο υπουργείο Οικονομικών υφυπουργός η Κατερίνα Παπανάτσιου.

Στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, υπουργός είναι πλέον η Λυδία Κονιόρδου και υφυπουργός Αθλητισμού ο Γεώργιος Βασιλειάδης. Στο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναπληρωτής υπουργός τοποθετήθηκε ο Σωκράτης Φάμελλος, στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών υφυπουργός ο Νικόλαος Μαυραγάνης, στο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής υφυπουργός ο Νεκτάριος Σαντορινιός και στο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υφυπουργός ο Βασίλειος Κόκκαλης.

Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ ο Δημήτριος Λιάκος και υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Δημήτριος Τζανακόπουλος.

Πηγή: Real.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.