Quantcast
Σκα Κέλερ: Η ΕΕ πρέπει να διαμορφώσει έναν οδικό χάρτη για την οικονομία - enikonomia.gr
share

Σκα Κέλερ: Η ΕΕ πρέπει να διαμορφώσει έναν οδικό χάρτη για την οικονομία

δημοσιεύτηκε:

Σε ένα περιβάλλον ανόδου των ακροδεξιών δυνάμεων, «η ΕΕ πρέπει να κινηθεί γρήγορα και αποφασιστικά και να διαμορφώσει έναν οδικό χάρτη, με κοινή πολιτική για την οικονομία, την κοινωνία και το προσφυγικό», ήταν το μήνυμα που έστειλε η ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Σκα Κέλερ, σε ομιλία της στην Αθήνα.

Η κ. Κέλερ, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Ελλάδα, μίλησε σε εκδήλωση των Οικολόγων Πράσινων κατά την οποία τόνισε ότι πρέπει «να κάνουμε επιτέλους κάτι» για την Ευρώπη της ειρήνης, της ευημερίας και της αλληλεγγύης, αρχές πάνω στις οποίες στηρίχθηκε το ευρωπαϊκό εγχειρημα.

«Εγώ γεννήθηκα στην Α. Γερμανία και είμαι από τους τυχερούς γιατί είδα να πέφτουν τα σύνορα», είπε για να προσθέσει ότι «σήμερα ξαναβλέπουμε να δημιουργούνται νέα σύνορα και φράχτες και να ακούγονται εθνικιστικές φωνές, από χώρες που δεν θέλουν να δείξουν αλληλεγγύη. Πρέπει να ξεπεράσουμε τα σύνορα, τόνισε, αυτή είναι η ουσία της Ευρώπης».

Χρειαζόμαστε κοινή φορολογία, κοινή οικονομία και κοινωνική πολιτική, κοινή προσέγγιση για την κλιματική αλλαγή από την οποία πλήττονται τα φτωχότερα στρώματα, τόνισε.

Δεν φτάνει μόνον το κοινό νόμισμα, είπε, ούτε οι πολιτικές για το ελεύθερο εμπόριο, πρέπει να κάνουμε κάτι και έχουμε τα εργαλεία. «Πρέπει», πρόσθεσε, «να κάνουμε έναν οδικό χάρτη με συγκεκριμένες προτάσεις προκειμένου να υλοποιήσουμε πολιτικές για την κοινωνία και το μεταναστευτικό». Εχουμε συνεργασίες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με άλλες δυνάμεις, αλλά χρειάζεται η συμμετοχή της Κοινωνίας των Πολιτών, είπε καταλήγοντας για να υπογραμμίσει ότι «πρέπει να κινηθούμε γρήγορα και αποφασιστικά καθώς έρχονται εκλογές στη Γαλλία και τη Γερμανία και βλέπουμε άνοδο των ακροδεξιών δυνάμεων».

Τον λόγο έλαβαν επίσης εκ μέρους των Οικολόγων Πράσινων ο Ι. Τσιρώνης υφυπουργός Γεωργίας και ο βουλευτής Ι. Δημαράς, οι οποίοι τόνισαν την ανάγκη για κοινές πολιτικές , λέγοντας ότι «η ολοκλήρωση της Ευρώπης είναι η μόνη ελπίδα για τους ευρωπαϊκούς λαούς».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.