Quantcast
Παπανάτσιου: Προτεραιότητες το πλαστικό χρήμα και οι αδήλωτες καταθέσεις - enikonomia.gr
share

Παπανάτσιου: Προτεραιότητες το πλαστικό χρήμα και οι αδήλωτες καταθέσεις

δημοσιεύτηκε:

Η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, τα νομοσχέδια για το πλαστικό χρήμα και την εθελούσια αποκάλυψη εισοδημάτων, θα είναι οι προτεραιότητες της νέας υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου, όπως η ίδια επισήμανε κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής από τον απερχόμενο αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη. Η νέα υφυπουργός ανέφερε μάλιστα ότι βασική επιδίωξή της θα είναι η εφαρμογή πολιτικής που θα φροντίζει για την βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.

Η Κατερίνα Παπανάτσιου εξήρε το έργο του Τρύφωνα Αλεξιάδη. Όπως τόνισε, θα συνεχίσει το έργο αυτό στους τομείς που προανέφερε ενώ ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την επιλογή που έκανε στο πρόσωπό της.

Ο απερχόμενος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, αναφερόμενος στα αποτελέσματα της πολιτικής του, στάθηκε ιδιαίτερα στη μεγάλη υπέρβαση των εσόδων του προϋπολογισμού κατά 2,3 δισ. ευρώ για την οποία, όπως είπε, δεν υπάρχει προηγούμενο στην ιστορία του υπουργείου. Πρόκειται, όπως είπε, για το αποτέλεσμα των ελέγχων που έγιναν «σε τομείς οι οποίοι δεν είχαν ενοχληθεί τα προηγούμενα χρόνια». «Δεν υπήρξε άβατο», τόνισε αναφερόμενος στους φορολογικούς ελέγχους, ενώ, όπως ανακοίνωσε, τα αποτελέσματα της πολιτικής του στο υπουργείο Οικονομικών περιλαμβάνονται σε τόμο 130 σελίδων που θα δοθεί στη δημοσιότητα.

Ο κ. Αλεξιάδης αναφερόμενος στον τομέα της Δημόσιας Περιουσίας είπε ότι «δεν δίστασα να συγκρουστώ με συμφέροντα και διαδικασίες παρασκηνίου γιατί αυτή ήταν η εντολή που είχα». Ειδικότερα, όσον αφορά το πρόγραμμα εξοικονόμησης ενοικίων που εφαρμόζει το υπουργείο Οικονομικών, προειδοποίησε τη νέα υφυπουργό ότι θα συναντήσει αντιδράσεις. Όπως είπε «κάποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων θα χάσουν χρήματα όταν θα φύγουν οι υπηρεσίες».

Όσον αφορά το λαθρεμπόριο, μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε ως πολύ σημαντική ενέργεια τις νέες ταινίες ασφαλείας για τα τσιγάρα καθώς και την ολοκλήρωση του νομοθετικού πλαισίου για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου.

Ολοκληρώθηκε η εμβληματική παραχώρηση του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής ανέφερε επίσης ο Τρύφων Αλεξιάδης.

«Επιστρέφω ως υπάλληλος στο υπουργείο Οικονομικών. Έκανα το καθήκον μου, δεν διεκδικώ το αλάθητο, δεν θεωρώ ότι τα έκανα όλα σωστά. Έκανα ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό», τόνισε ο κ. Αλεξιάδης.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.