Quantcast
Μπακογιάννη για Ομπάμα: Να μη μειώσουμε τη σημασία μίας επίσκεψης ενός Προέδρου των ΗΠΑ - enikonomia.gr
share

Μπακογιάννη για Ομπάμα: Να μη μειώσουμε τη σημασία μίας επίσκεψης ενός Προέδρου των ΗΠΑ

δημοσιεύτηκε:

H συντονίστρια Εξωτερικών και Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ανέφερε ότι η παρουσία του Μπάρακ Ομπάμα στην Ελλάδα έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό, σημειώνοντας πως θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα, αν είχε εκλεγεί στην ηγεσία των ΗΠΑ η Χίλαρι Κλίντον.

«Να μη μειώσουμε τη σημασία μίας επίσκεψης ενός Προέδρου των ΗΠΑ και δη του δημοφιλέστερου των τελευταίων ετών, θα φύγει από την προεδρία δημοφιλέστερος σχεδόν από την ώρα που μπήκε, το όνειρο κάθε πολιτικού», ανέφερε αρχικά η κ. Μπακογιάννη, προσθέτοντας:

«Είναι ένας άνθρωπος με κύρος, η παρουσία του έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό στην πατρίδα, η παρουσία του στην Ακρόπολη, το λίκνο τη Δημοκρατίας, οι κουβέντες που θα πει για τη Δημοκρατία και την αλληλεγγύη είναι από μόνα τους εξαιρετικά σημαντικά. Η κυβέρνηση προσπάθησε να δώσει στην επίσκεψη μία αίσθηση ότι θα έρθει ο Ομπάμα και θα σβήσει το χρέος, αυτό δεν έχει βάση».

«Από εκεί και πέρα», σημείωσε η πρώην υπουργός, «το μόνο που λέμε είναι ότι βεβαίως, το αυτονόητο, το ξέρει όλος ο κόσμος πως θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα αν η επόμενη Προεδρία ήταν μία προεδρία Δημοκρατικών, στους οποίους ο Ομπάμα θα είχε μία πολύ μεγαλύτερη επιρροή».

Πηγή: enikos.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.