Quantcast
Ο Σι Τζινπίνγκ παρότρυνε τις χώρες-μέλη του APEC να προωθήσουν την οικονομική παγκοσμιοποίηση - enikonomia.gr
share

Ο Σι Τζινπίνγκ παρότρυνε τις χώρες-μέλη του APEC να προωθήσουν την οικονομική παγκοσμιοποίηση

δημοσιεύτηκε:

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ παρότρυνε τις χώρες-μέλη της Οικονομικής Συνεργασίας για την Ασία και τον Ειρηνικό (APEC) να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, για την προώθηση της οικονομικής παγκοσμιοποίησης, παρά τις δυσκολίες που γίνονται όλο και περισσότερες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μιλώντας στην 24η Οικονομική Διάσκεψη του APEC, στο Περού, ο πρόεδρος Σι, έδωσε έμφαση στον πρωτοποριακό ρόλο του αναφερόμενου οργανισμού για την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού, αλλά και παγκοσμίως.

Παράλληλα, κάλεσε τις χώρες-μέλη του APEC να εκμεταλλευτούν τον ηγετικό ρόλο της περιοχής στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, αλλά και να εργαστούν για μία καινοτόμα με τη συμμετοχή όλων, παγκόσμια οικονομία.

Την παρούσα περίοδο, η παγκόσμια οικονομία, χρειάζεται αναπροσαρμογές, ενώ παρουσιάζει ασθενική ανάκαμψη, δήλωσε ο πρόεδρος Σι, τονίζοντας ότι η οικονομική παγκοσμιοποίηση συναντά εμπόδια, όπως αποδεικνύει η πορεία στασιμότητας του διεθνούς εμπορίου, οι μειωμένες επενδύσεις, αλλά και ο αυξανόμενος εμπορικός προστατευτισμός.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.