Quantcast
Εντός της εβδομάδας θα πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ - enikonomia.gr
share

Εντός της εβδομάδας θα πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ

δημοσιεύτηκε:

Την πεποίθηση ότι εντός της τρέχουσας εβδομάδας, αλλά όχι τις δύο πρώτες ημέρες της, όπως είχε αρχικά εκτιμήσει, θα καταβληθούν οι δύο οφειλόμενοι μισθοί στους εργαζόμενους στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρός του, Χρήστος Στεφανίδης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Πρόσθεσε ότι η διαδικασία διευθέτησης των οφειλών λόγω ΦΠΑ, ύψους 18 εκατ. ευρώ, του Δημοσίου προς τον Οργανισμό, κινείται ελαφρώς πιο αργά από τις αρχικές του εκτιμήσεις, αλλά «μέσα στο πλαίσιο των ορίων ανοχής των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ». Διευκρίνισε: Εντός της εβδομάδας, πιστεύω ότι θα λάβουμε την πρώτη δόση, ώστε να καταβάλουμε τους δύο μισθούς που χρωστάμε στους απασχολουμένους».

Όπως επισήμανε η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, για τη ρύθμιση του ζητήματος έχει ήδη υπογραφεί από τους αρμόδιους υπουργούς. «Τώρα περιμένουμε να μας ενημερώσουν πότε και πώς θα μας καταβληθεί το ποσό» υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Το νερό μπήκε στο αυλάκι και εκτιμώ ότι δεν θα βρεθούμε προ αρνητικών εκπλήξεων».

Εξάλλου, κατά τον κ. Στεφανίδη, η συνάντηση των εκπροσώπων των φορέων της Θεσσαλονίκης και του ιδίου με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, οριστικοποιήθηκε για την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, στις 13.00.

«Είμαι αισιόδοξος ότι στη συνάντησή μας θα μπουν στέρεες βάσεις, προκειμένου να δοθεί οριστική και μόνιμη λύση στο θέμα του ΟΑΣΘ, ώστε η επιχείρηση να λειτουργεί ομαλά» σημείωσε ο κ. Στεφανίδης.

Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση του ΟΑΣΘ έχει εκπονήσει σχέδιο για τη λειτουργία του Οργανισμού, σχέδιο το οποίο μεταξύ άλλων αφορά επαναπροσδιορισμό των δρομολογίων και αύξηση του κομίστρου από την 1η Ιανουαρίου του 2017.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.