Quantcast
«Μαύρη Παρασκευή» με σούπερ εκπτώσεις - enikonomia.gr
share

«Μαύρη Παρασκευή» με σούπερ εκπτώσεις

δημοσιεύτηκε:

Αμερικανικό… άρωμα έχει η εκκίνηση της χριστουγεννιάτικης εορταστικής περιόδου. Ολο και περισσότερες επιχειρήσεις ανακοινώνουν τη συμμετοχή τους στο θεσμό της «Black Friday», στη γιορτή δηλαδή του καταναλωτή, που «έρχεται» αυτή την Παρασκευή (25/11) στη χώρα μας. «Σκυτάλη» θα πάρει η εβδομάδα ηλεκτρονικού εμπορίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί 1-7/12, στα πρότυπα του αμερικανικού Cyber Monday.

Τα πολυκαταστήματα, τα εμπορικά κέντρα και οι αλυσίδες που θα συμμετάσχουν στην «Black Friday» αναμένεται να διαθέσουν τα προϊόντα τους σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Γι’ αυτό το σκοπό, ωστόσο, δεν προβλέπεται η εφαρμογή κάποιου διευρυμένου ωραρίου.

Τη… μόδα της «Black Friday» έφερε πέρυσι στη χώρα μας το εκπτωτικό χωριό McArthurGlen στα Σπάτα, το οποίο θα δώσει το παρών και φέτος στο θεσμό.

Στην επίσημη σελίδα του υποστηρίζει πως οι συνεργαζόμενες επιχειρήσεις θα διαθέσουν, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, σειρά προϊόντων στις «χαμηλότερες τιμές όλου του χρόνου». Για κάποια, μάλιστα, το ποσοστό των εκπτώσεων θα φτάνει έως 80% από την αρχική τιμή (όχι την τιμή outlet που ισχύει ήδη στο εκπτωτικό χωριό) με έως και 40% έκπτωση από την τιμή outlet.

Στο μεταξύ, η αλυσίδα καταστημάτων τεχνολογίας και ψυχαγωγίας, Public, ήταν η πρώτη που ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στη μεγάλη αυτή γιορτή του καταναλωτή. Ακολούθησε η άλλη εταιρία του κλάδου, «Πλαίσιο», η οποία, αναφερόμενη στις ΗΠΑ, προειδοποίησε πως από το 2006 έχουν καταγραφεί «περιστατικά βίας μεταξύ των καταναλωτών κατά τη διάρκεια του Black Friday».

Επίσης, θα λάβουν μέρος τα περισσότερα καταστήματα του εμπορικού κέντρου Athens Metro Mall που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, αλλά και η δανέζικη αλυσίδα ειδών σπιτιού Jysk.

Για την τελευταία, η Black Friday θα είναι διευρυμένη, αφού θα ξεκινήσει από την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, με διάρκεια έως το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στα φυσικά καταστήματα και μέχρι την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στο ηλεκτρονικό της κατάστημα. Για ειδικές προσφορές σε προϊόντα και υπηρεσίες κάνει λόγο το εμπορικό κέντρο River West ανακοινώνοντας τη συμμετοχή του στο θεσμό.

H αμερικανική εταιρία ρουχισμού GAP προανήγγειλε με μια φωτογραφία στο facebook μοναδικές προσφορές στα καταστήματά της από τις 25 έως τις 26 Νοεμβρίου, ενώ τα καταστήματα Media Markt, με μία αντίστροφη μέτρηση στην αρχική τους σελίδα, ενημέρωσαν τους πελάτες τους πως θα δώσουν το παρών στη «Μαύρη Παρασκευή».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.