Quantcast
Διερευνητικό το πρώτο τηλεφώνημα Τσίπρα - Τραμπ - enikonomia.gr
share

Διερευνητικό το πρώτο τηλεφώνημα Τσίπρα – Τραμπ

δημοσιεύτηκε:

«Παρακολουθώ τη δουλειά που κάνετε, έχει καταπληκτικά αποτελέσματα» φέρεται να είπε ο νεοεκλεγέντας πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλτ Τραμπ στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αναφερόμενος στο προσφυγικό-μεταναστευτικό και στον οικονομικό τομέα, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες, σύμφωνα με αξιωματούχο του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο κ. Τσίπρας σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, συνεχάρη τον Ντόναλντ Τραμπ για την εκλογική του νίκη και υπογράμμισε τους στενούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στον ελληνικό και τον αμερικανικό λαό.

Στο πλαίσιο της συνομιλίας τους, τονίστηκε ο κρίσιμος ρόλος της Ελλάδας για την ειρήνη και ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής -ιδιαίτερα σε μία περίοδο αυξανόμενης αποσταθεροποίησης- καθώς και οι σημαντικές προσπάθειες που έχει καταβάλει ο ελληνικός λαός για την αντιμετώπιση τόσο της οικονομικής όσο και της προσφυγικής κρίσης.

Ο Αμερικανός πρόεδρος σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, αναφέρθηκε και στην πρόσφατη επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα, την οποία χαρακτήρισε «πολύ καλή» και πρόσθεσε ότι «ο ελληνικός λαός είναι ένας καταπληκτικός λαός».

Στο σημείο αυτό ο κ. Τσίπρας παρατήρησε ότι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος έχει πολλούς Ελληνοαμερικανούς στην ομάδα του, και ο κ. Τραμπ απάντησε πως οι Ελληνοαμερικανοί τον ψήφισαν «με μεγάλες πλειοψηφίες».

Τέλος, συμφώνησαν να διατηρήσουν σταθερούς δίαυλους επικοινωνίας κατά την επόμενη περίοδο ενώ η συνομιλία έκλεισε, με τον κ. Τραμπ να λέει ότι, όταν αναλάβει τα καθήκοντά του, θα ξαναμιλήσουν, πως θα είναι σε επαφή και ότι «θα χαρεί κάποια στιγμή να τα πουν από κοντά».

Πηγή: Real.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.