Quantcast
Bloomberg: Η Μέρκελ θέλει να δείξει στον Τσίπρα ότι είναι απομονωμένος - enikonomia.gr
share

Bloomberg: Η Μέρκελ θέλει να δείξει στον Τσίπρα ότι είναι απομονωμένος

δημοσιεύτηκε:

Τους λόγους για τους οποίους η Καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ αποφεύγει να συναντηθεί κατ΄ιδίαν με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, εξηγεί το πρακτορείο Bloomberg

Όπως τονίζει το δημοσίευμα επικαλούμενο πηγές της γερμανικής κυβέρνησης, η Καγκελάριος της Γερμανίας δεν θέλει να συρθεί σε μία ευθεία αντιπαράθεση με τον Eλληνα Πρωθυπουργό και είναι απίθανο να συμφωνήσει σε μία διμερή συνάντηση μαζί του στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής την επόμενη εβδομάδα. 

Στόχος της Merkel είναι να δείξει στον Τσίπρα ότι είναι απομονωμένος στην Ευρώπη», όπως αναφέρει κυβερνητικός αξιωματούχος.

«Επιπλέον βλέπει λίγο χώρο για ελιγμούς ώστε να παρασχεθεί επιπρόσθετη βοήθεια στην Ελλάδα και είναι σκεπτική για τους ισχυρισμούς του Τσίπρα ότι μπορεί να αυξήσει τα έσοδα καταπολεμώντας τη διαφθορά και αυξάνοντας τους φόρους στους πλούσιους». 

Το γεγονός ότι δεν έχει οριστεί ραντεβού Τσίπρα – Merkel, καταδεικνύει την ένταση ανάμεσα στις δύο πλευρές, στον απόηχο της  πρώτης κίνησης του νέου πρωθυπουργού να τιμήσει τα θύματα των Ναζί στην Καισαριανή. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.