Quantcast
Αμανατίδης: Όσοι επένδυσαν στην αποτυχία, θα απογοητευτούν - enikonomia.gr
share

Αμανατίδης: Όσοι επένδυσαν στην αποτυχία, θα απογοητευτούν

δημοσιεύτηκε:

Την πεποίθηση ότι όσοι επένδυσαν στην αποτυχία του κλεισίματος της β’ αξιολόγησης θα απογοητευτούν και «θα απογοητεύονται συνέχεια», εξέφρασε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων Πρακτορείο 104,9 FM, o υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης.

Η αξιολόγηση θα κλείσει και το 2017 θα είναι μια χρονιά, στην οποία η χώρα θα βγει μπροστά με την ανάπτυξη, την οποία «δίνουν οι διεθνείς οργανισμοί, μεγάλα ινστιτούτα» και οι παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπογράμμισε ο κ. Αμανατίδης.

Οι διαπραγματεύσεις, εξήγησε στο Πρακτορείο 104,9 FM, γίνονται σε τρία επίπεδα, με το πρώτο να αφορά τα υπόλοιπα που βρίσκονται «μέσα στις μεταρρυθμίσεις», το δεύτερο να αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα «για μετά το 2018» και το τρίτο «τα μακροπρόθεσμα και τα μεσοπρόθεσμα για την ελάφρυνση του χρέους».

Σε ό,τι αφορά το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για πρόωρες εκλογές, ο κ. Αμανατίδης σχολίασε πως ο κ. Μητσοτάκης ζητάει εκλογές από την στιγμή της εκλογής του και σημείωσε πως η επιμονή αυτή «δείχνει το στρατηγικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται αυτή τη στιγμή» η ΝΔ, την οποία κατηγόρησε ότι «δεν συντάσσεται ούτε με τη θέση της χώρας».

Ειδικότερα για το «παρών» της ΝΔ στην ψηφοφορία για το κοινωνικό μέρισμα στους χαμηλοσυνταξιούχους, ο υφυπουργός Εξωτερικών σχολίασε πως «ούτε αυτό τόλμησαν να ψηφίσουν στο ελληνικό κοινοβούλιο» και πρόσθεσε «είναι υπόλογοι απέναντι στον ελληνικό λαό».

Για το Κυπριακό, ο υφυπουργός Εξωτερικών μίλησε για προσπάθειες, οι οποίες γίνονται με στόχο «να υπάρξουν θετικές εξελίξεις», ενώ χαρακτήρισε τη φάση στην οποία βρίσκεται το εθνικό ζήτημα «λεπτή», σημειώνοντας πως όλες «οι δυνάμεις εργάζονται ώστε να υπάρξει μια θετική εξέλιξη».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.