Quantcast
Μηταράκης: Κενά στο νέο ασφαλιστικό σύστημα - enikonomia.gr
share

Μηταράκης: Κενά στο νέο ασφαλιστικό σύστημα

δημοσιεύτηκε:

Κάθε μέρα που περνάει, ξεδιπλώνονται μπροστά μας τα κενά του νέου ασφαλιστικού συστήματος, τονίζει ο Ν. Μηταράκης.

Ειδικότερα ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, αναφορικά με τις δυσλειτουργίες του ΕΦΚΑ, κατέθεσε ερώτηση προς την Υπουργό Εργασίας.

Για το θέμα αυτό, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κάθε μέρα που περνάει, ξεδιπλώνονται μπροστά μας τα κενά του νέου ασφαλιστικού συστήματος. Αποδεικνύεται ότι ο νόμος, όχι μόνο είναι άδικος και αναποτελεσματικός, αλλά και η Κυβέρνηση είναι ανέτοιμη να τον εφαρμόσει.

Νέο παράδειγμα είναι ότι οι μηχανικοί και οι τεχνικές εταιρείες δυσκολεύονται σήμερα να εκδώσουν εγγυητικές επιστολές για συμμετοχή σε δημόσιους διαγωνισμούς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το κόστος (κάτι που θα φανεί και στο τίμημα των προσφορών), αλλά και τον αποκλεισμό κάποιων από διαγωνισμούς.

Αυτές οι δυσκολίες είναι απόρροια των διοικητικών δυσλειτουργιών, αλλά και των καθυστερήσεων που παρατηρούνται στη μεταφορά της αναλογούσας περιουσίας, από το ΤΣΜΕΔΕ, στο νέο φορέα εγγυοδοσίας ΤΜΕΔΕ. Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση που έχει εκδοθεί, μόνο ένα κομμάτι της αναλογούσας περιουσίας έχει δοθεί στο νέο φορέα, με αποτέλεσμα να μην επαρκεί για να εκδίδονται οι απαραίτητες για τους μηχανικούς εγγυητικές επιστολές.

Τελικά, οι όποιες καθησυχαστικές δηλώσεις του κ. Πετρόπουλου μάλλον δημιουργούν περισσότερες ανησυχίες στους ελεύθερους επαγγελματίες».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.