Quantcast
Βούλτεψη: Η κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα, η οικονομία όμως πρέπει να παράγει έσοδα για τη χώρα - enikonomia.gr
share

Βούλτεψη: Η κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα, η οικονομία όμως πρέπει να παράγει έσοδα για τη χώρα

δημοσιεύτηκε:

“Η κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει αυτή την στιγμή είναι ξεκάθαρα αποτέλεσμα των κυβερνητικών χειρισμών. Υπήρξαν πάρα πολύ μεγάλες καθυστερήσεις τα δύο αυτά χρόνια και κυρίως υπήρξαν τεράστιες καθυστερήσεις στο πεδίο της οικονομίας”, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο FM 104,9” η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Βούλτεψη.

“Κάθε φορά που η οικονομία δεν πηγαίνει καλά και δεν υπάρχουν έσοδα γι αυτή και για τη χώρα οι ξένοι σκληραίνουν τη θέση τους, ουσιαστικά πιστεύοντας ότι αφού δεν λειτουργεί η οικονομία και δεν υπάρχουν έσοδα δεν έχουν πολλά περιθώρια να πάρουν πίσω τα λεφτά τους”, σχολίασε η κ. Βούλτεψη, χαρακτηρίζοντας πάρα πολύ κακή την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Η κ. Βούλτεψη επισήμανε ότι “η κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα, η οικονομία όμως πρέπει να παράγει έσοδα για τη χώρα” και πρόσθεσε: “δεν μπορεί να ζούμε σε εικονική πραγματικότητα. Δεν μπορούμε να ακούμε συνεχώς ότι υπάρχει αύξηση του ΑΕΠ, αύξηση των εξαγωγή, αύξηση του τουρισμού, αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής ενώ συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο”.

Είπε ότι το αίτημα του κόμματός της για εκλογές αφορά την οικονομία και σημείωσε: “και εμείς κυβερνούσαμε με μνημόνιο αλλά οι δείκτες της οικονομίας ανέβαιναν”.

Για τις τελευταίες κινήσεις της Άγκυρας στο Αιγαίο, η κ. Βούλτεψη υπογράμμισε ότι “στο Αιγαίο δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες” και σημείωσε πως η Τουρκία οφείλει να συμμορφώνεται προς τις διεθνείς συνθήκες ενώ χρειάζεται σοβαρότητα και από την πλευρά της κυβέρνησης γιατί τα εθνικά θέματα δεν ενδείκνυνται για προπαγάνδα.

Χαρακτήρισε το προσφυγικό ως την “επιτομή της ανικανότητας της κυβέρνησης”, σχολίασε ότι τα πράγματα όλο αυτό το διάστημα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο και πρόσθεσε ότι έχει εκδηλωθεί μια απόλυτη ανικανότητα να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

“Κλείνει ένας χρόνος από την ημέρα που έκλεισαν τα βόρεια σύνορά μας. Είναι δυνατόν να υπάρχει σοβαρή κυβέρνηση και σοβαρή χώρα που να αποδέχεται ότι κάποιος τρίτος της κλείνει βορείως τα σύνορα ή από οποιαδήποτε πλευρά; Εμείς έπρεπε να έχουμε παρέμβει στο θέμα αυτό από την πρώτη στιγμή και να τους πούμε δεν μπορείτε να συμφωνείτε εσείς οι δύο, η ΕΕ και η Τουρκία, ερήμην μας για ένα οικόπεδο που δεν είναι δικό σας”, σημείωσε η κ. Βούλτεψη.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.