Quantcast
Βίτσας στον Realfm 97,8: Στην παρούσα φάση δεν μπορεί να συζητηθεί αφορολόγητο - enikonomia.gr
share

Βίτσας στον Realfm 97,8: Στην παρούσα φάση δεν μπορεί να συζητηθεί αφορολόγητο

δημοσιεύτηκε:

Απέκλεισε συζήτηση στην παρούσα φάση για το αφορολόγητο ο Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Όλα τα πράγματα πρέπει να μπουν στο τραπέζι και το παζλ να συμπληρωθεί. Η άποψη μου είναι ότι στην παρούσα φάση και όπως έχουν τα οικονομικά της χώρας, δεν μπορεί να συζητηθεί αφορολόγητο. Σκεφτείτε το αίτημα ή το επιχείρημα που βάζουν οι δανειστές ότι το 50% των Ελλήνων δεν πληρώνουν φόρους λόγω αφορολόγητου. Το ίδιο αυτό επιχείρημα έχει και το ακριβώς ανάποδο του, το 50% των Ελλήνων ζει με κάτω από 700 ευρώ το μήνα. Προσπαθούν να επιτύχουν κάτι, δείχνουν την οικονομική κατάσταση ενός πολύ μεγάλου μέρους του πληθυσμού. Αν τώρα αυτό το 50% μπορεί να ζει με 1.000 ευρώ το μήνα τότε να κουβεντιάσω και κάποιου επιπέδου αφορολόγητο. Έρχεται το ένα και κουμπώνει με το άλλο» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ερωτηθείς εάν κατά τη γνώμη του υπάρχει κίνδυνος με τον τρόπο που εκδηλώνεται τον τελευταίο καιρό η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο να γίνουμε μάρτυρες θερμού επεισοδίου ο κ. Βίτσας απάντησε «Εμείς στο υπουργείο Άμυνας θα επιμείνω ότι κάνουμε ότι πρέπει, όχι ότι είναι δυνατόν, αλλά ότι πρέπει άρα το δυνατόν δεν είναι το όριο μας ώστε καταρχήν να κατοχυρώνουμε την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της χώρας μας ώστε να μπορεί ο ελληνικός λαός και η πολιτική ζωή να προχωρά στα έργα της με ασφάλεια. Από την άλλη μεριά, επειδή βάλατε το ζήτημα του θερμού επεισοδίου, από τη μία μεριά δεν το φοβάμαι από την άλλη μεριά έχουμε σενάρια για όλα.»

Σχετικά με το πόσο θα κοστίσει η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «αφού όλοι συμφωνούμε ότι υπάρχει μία ανάγκη αναβάθμισης του στόλου των μαχητικών μας αεροπλάνων, άρα συμφωνούμε στον στόχο ότι υπάρχει απειλή ή υπάρχει πιθανότητα πιο σωστά απειλής. Αυτού του είδους η αναβάθμιση του υπάρχοντος στόλου είναι εντός των προδιαγραφών του προϋπολογισμού για την επόμενη δεκαετία. Το πόσο θα κοστίσει δεν μπορώ να το απαντήσω με ακρίβεια, με την έννοια ότι σε περίπου 4 με 6 μήνες θα μας σταλεί η πρόταση για το πώς θα γίνει και τα χρήματα τα οποία θα χρειαστούν να δαπανηθούν. Εκείνο το οποίο είμαι σίγουρος ότι μπορώ να απαντήσω είναι ότι εκπληρώνουμε όλες τις ανάγκες και βλέπουμε προς το μέλλον».

Πηγή: enikos.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.