Quantcast
Βάκη: Παράλογες οι απαιτήσεις του ΔΝΤ για επιπλέον μέτρα και εργασιακά - enikonomia.gr
share

Βάκη: Παράλογες οι απαιτήσεις του ΔΝΤ για επιπλέον μέτρα και εργασιακά

δημοσιεύτηκε:

«Η κυβέρνηση προσπαθεί για πολλοστή φορά να αποκρούσει τις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 Fm» η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Βάκη, υπογραμμίζοντας ότι οι δανειστές ζητούν πράγματα που δεν υπάρχουν στα συμφωνηθέντα.

Η κ. Βάκη αναφερθείσα στα «αγκάθι» των εργασιακών έκανε λόγο για παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ, το οποίο δεν δέχεται τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές για την εργασία. «Πρέπει να δεχτούμε τον ισχυρισμό ότι μια χώρα που βρίσκεται σε πρόγραμμα, εξαιρείται από το ευρωπαϊκό κεκτημένο;» αναρωτήθηκε η κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κ. Βάκη ζήτησε μέσω του «Πρακτορείου 104,9 Fm» να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις, αλλά «όλες οι πλευρές να συζητούν στη βάση των πραγματικών αριθμών», ενώ επέμεινε πως οι απαιτήσεις στα εργασιακά και στα μέτρα μετά το 2019, που ζητά το Ταμείο, είναι παράλογες. Πάντως εκτίμησε ότι με βάση τη λογική (και τους αριθμούς για τα οικονομικά στοιχεία της χώρας) είναι απολύτως εφικτό να κλείσει η διαπραγμάτευση σε τεχνικό επίπεδο έως τις 20 Μαρτίου.

Σχετικά με το αίτημα της ΝΔ για εκλογές, η κ. Βάκη σχολίασε: «Η ΝΔ ζητά εκλογές από τις 365 ημέρες του χρόνου τις 200, ζητά εκλογές και σε κρίσιμες μέρες για τη διαπραγματευση». Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Από τη μία ζητά να κλείσουμε την αξιολόγηση και από την άλλη λέει δεν ψηφίζει τα μέτρα. Ωστόσο ο κ. Μητσοτάκης λέει στους Ευρωπαίους ότι θα ψηφίσει όλα τα μέτρα που θα του ζητήσουν».

Αναφερθείσα στο πακέτο που θα προκύψει από τη διαπραγμάτευση κυβέρνησης-θεσμών, σημείωσε: «Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται (Eurogroup 20ης Φεβρουαρίου), μένω σε αυτό που είπε ο πρωθυπουργός όποια υφεσιάκα μέτρα θα αποφασιστούν θα συμπληρώνονται με αναπτυξιακά, έτσι ώστε μέτρα αντιμέτρα θα είναι μηδέν. Εάν έρθει στη Βουλή μια τέτοια συμφωνία δεν βλέπω λόγο να μην ψηφιστεί».

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι το κλείσιμο της αξιολόγησης θα δημιουργήσει κλίμα σταθερότητας στην πραγματική οικονομία. Σημείωσε ως εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι θα επιτρέψει στη χώρα να ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και υπογράμμισε πως το όφελος της Ελλάδας από την ένταξη στο QE είναι η πρόσβαση που θα αποκτήσει η χώρα στις αγορές.

«Η κυβέρνηση τελικά θα κριθεί από την επίπονη και επίμονη προσπάθεια στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών» τόνισε η κ. Βάκη, αναφερθείσα στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο με θέμα την παραγωγική ανασυγκρότηση. Όπως υπογράμμισε, πέρα από το ζήτημα της διαπραγμάτευσης, η κυβέρνηση έχει στραμμένο το βλέμμα της στην πραγματική οικονομία. «Χρειάζεται άμεσα επιθετική αντιμετώπιση της ανεργίας, ενίσχυση των αγροτικών προϊόντων και των καινοτόμων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Να περάσουμε από οικονομία υπηρεσιών σε παραγωγική οικονομία» κατέληξε.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.